Endava continuă programele de angajare pentru absolvenți şi lansează School for Mobile Apps
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, continuă programele de pregătire și angajare destinate tinerilor la început de carieră şi lansează din 2 septembrie, în centrul din Cluj-Napoca, proiectul School for Mobile Apps (Şcoala pentru dezvoltarea de aplicaţii mobile). Noul program se adresează în special absolvenţilor de specializări IT sau dezvoltatorilor software juniori și se va desfăşura pe o perioadă de trei luni, iar la finalul perioadei participanții în acest program vor putea continua să-şi dezvolte cariera în cadrul Endava.

„Dintre toţi candidaţii, vom selecta aproximativ 10 participanţi care, timp de trei luni de zile, vor beneficia de training-uri intensive pe tehnologiile mobile, Android și iOS, fiind permanent îndrumaţi de către profesionişti IT din cadrul Endava. Pe toată durata programului, tinerii selectaţi vor avea contract de muncă pe perioadă determinată, urmând ca, la finalul programului, aceştia să poată continua să-şi dezvolte cariera în cadrul companiei sub contract pe perioadă nedeterminată”, a explicat Diana Bocăneală, Head of Talent Management și Recruitment în centrul Endava din Cluj-Napoca. Termenul limită pentru depunerea CV-urilor este 20 august, iar cei selectați vor începe training-urile în 2 septembrie.

School for Mobile Apps este un program derulat pentru prima dată de către Endava în România, la Cluj-Napoca, în cadrul centrului de excelenţă în Digital Media al companiei, specializat în dezvoltarea de platforme digitale complexe care suportă canale multiple, incluzând web, mobile și interactive TV. În domeniul tehnologiilor mobile, Endava lucrează cu echipe de proiect mari și cu un nivel tehnic ridicat, pentru a dezvolta aplicații mobile în cadrul unor proiecte de anvergură derulate de branduri foarte cunoscute, dintre care unele au peste 1 milion de utilizatori finali pe piețele din Europa de Vest.

O altă competență cheie a Endava în Digital Media este dezvoltarea de platforme web complexe, printre proiectele de referință livrate de echipele din centrul din Cluj-Napoca numărându-se dezvoltarea unei platforme digitale interactive utilizată pe parcursul Olimpiadei Londra 2012 de către Cadbury, unul dintre cele mai mari branduri internaţionale din industria bunurilor de larg consum; dezvoltarea și managementul site-ului oficial al celui mai vechi turneu de golf din Marea Britanie, TheOpen.com; respectiv dezvoltarea și managementul unei platforme digitale pentru site-ul clubului de fotbal cu cel mai mare trafic din lume.

La acest moment, Endava are aproximativ 400 de angajați la Cluj, care sunt implicați în proiecte de dezvoltare software și suport IT pentru clienți din diferite domenii, cum ar fi cel bancar, asigurări, plăți electronice, retail, telecomunicații, media și publishing.

Peste 100 de locuri de muncă pentru absolvenți, dintre care 38 la Cluj-Napoca

În acest an, Endava a desfăşurat în centrele din România, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti, programe de internship şi de graduates, în cele trei locaţii fiind recrutaţi în total peste 100 de studenţi şi absolvenţi IT, toţi aceştia beneficiind de contracte de muncă. Pentru centrul din Cluj-Napoca, compania a recrutat până în prezent 38 de studenți și absolvenți în aceste programe.

În cadrul programului de internship, început la 1 iulie şi derulat timp de 6 săptămâni, 25 de studenţi din Cluj au avut ocazia să se familiarizeze cu mediul de lucru dintr-o companie IT şi au avut posibilitatea să participe la diferite training-uri.

În programul de graduates, derulat începând cu luna martie, 13 absolvenţi au beneficiat de training-uri dedicate, precum sesiuni pentru familiarizarea cu procesele interne și cultura companiei, training tehnic specializat (.NET, Java și testing), respectiv training pe soft skills (comunicare, customer care, etc.), iar la finalul pregătirii aceştia au fost implicaţi direct în dezvoltarea proiectelor livrate de companie, fiind angajați cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

„Endava continuă să investească în pregătirea studenților şi absolvenților, oferind tot suportul pentru tranziţia de la mediul academic de învăţare la mediul de lucru din companii. Spre exemplu, sub coordonarea colegilor cu experiență, după perioada inițială de training, participanții din programele destinate absolvenţilor vor continua să lucreze pe proiecte, în cadrul Endava”, a precizat Diana Bocăneală.

Endava este una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, având peste 1.000 de angajați la nivel de grup, dintre care aproximativ 830 în centrele din România.

Despre Endava

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Endava are 8 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi cel bancar, asigurări, plăți electronice, retail, telecomunicații, media și publishing. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software, Servicii Cloud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel