End Polio, eveniment dedicat luptei contra poliomielitei, la UMF Carol Davila
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Joi, 24 octombrie 2019, ora 19.30, în Amfiteatrul Mare al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București va avea loc un eveniment medical dedicat Luptei Contra Poliomielitei, boală infecțioasă contagioasă cruntă, de cele mai multe ori asimptomatică, care se manifestă prin paralizie în rândul copiilor de mai bine de două secole.

End Polio este un proiect al Rotary Internațional, organizație de Serviciu Comunitar la nivel global, singurul ONG cu statut de membru la ONU, cu o istorie de 114 ani și care numără ca membri, pe toate continentele, 1.2 milioane de Voluntari și încă 0.8 milioane prin organizațiile partenere din Familia Rotary (Rotaract și Interact).

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când Rotary a început să pună în practică un vis și un ideal: Eradicarea Bolii pe Mapamond. Și suntem foarte aproape. În fiecare an sunt raportate mai puține cazuri, iar acest lucru se datorează efortului comun făcut de Rotary alături de parteneri: UNICEF, Organizația Mondială a Sănătății și Fundația Bill și Melinda Gates. Fundația Fundația Bill și Melinda Gates donează către cauză, la fiecare 1 dolar strâns de Rotary, încă 2 dolari. Adică 1=3 dolari pentru End Polio. Acest parteneriat puternic este reînnoit anual și are o vechime de 10 ani.

Pentru că în 2019 a apărut un semnal mare de alarmă, incidența bolii pe glob față de 2018 a crescut cu 300%, și chiar dacă în România nu s-au mai raportat cazuri din 1992, noi Rotarienii simțim că putem avea un rol activ în întrajutorarea celor în nevoie. Ca atare, acest eveniment, prin construcția lui, își dorește să atingă mai multe obiective.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel