Emoții pentru profesori. Azi vor afla rezultatele finale, după contestaţii, la Titularizare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Profesorii vor afla astăzi rezultatele în urma examenului de titularizare.

Rezultatele finale ale examenului național de titularizare din sesiunea 2024, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate miercuri, 31 iulie, transmite Agerpres.

Primele rezultate au fost publicate pe 23 iulie.

Conform informațiilor oferite de Ministerul Educației, înainte de contestații, 11.928 de candidați (41,9%) dintre cei care au susținut proba scrisă pe 17 iulie au obținut note peste 7, iar 74 de candidați au primit nota 10.

Pentru a obține statutul de titular, angajare pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la proba scrisă și la proba practică/inspecția specială la clasă, în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la proba scrisă și la proba practică/inspecția specială, în profilul postului.

Ministerul Educației a raportat că la examenul de titularizare din acest an au participat 31.237 de candidați (86,48%) din totalul de 35.971 înscriși. Dintre aceștia, 2.669 s-au retras conform metodologiei, iar 49 au fost eliminați, inclusiv 11 pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor, se va desfășura în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare în perioada 1 - 6 august.

Mai multe informații pot fi găsite și pe site-ul www.titularizare.edu.ro.

La nivel național sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 sunt complete (6.606 în mediul urban și 1.885 în mediul rural) și 1.242 sunt incomplete (673 în urban și 569 în rural). Cele mai multe posturi vacante sunt pentru învățători/profesori pentru învățământul primar în limba română, numărând 1.384 de locuri.

Conform unei analize realizate de Edupedu.ro, 6.800 de candidați la examenul de titularizare provin din promoția curentă, cel mai mare număr din ultimii 14 ani. Creșterea numărului de candidați vine în contextul în care salariul unui debutant la 1 iunie 2024 este de aproximativ 3.700 de lei net, salariu rezultat în urma grevei profesorilor de anul trecut.

Titularizarea dictează, practic, termenii de angajare într-o școală a cadrului didactic, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel