Emoţii care ne pot vindeca - Reconectarea
DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.
Acum cativa ani am avut ocazia sa evaluez starea organismului unei persoane care nu reusise sa doarma aproape deloc in ultimele luni inaintea acelei vizite la cabinetul meu. Atat in urma examinarii medicale facute anterior cat si in urma evaluarii facute de catre mine rezultase clar un lucru: organismul sau era foarte aproape de a claca.
Am realizat atunci ca aceasta persoana se dezvatase de a lua pauza. Lucru foarte rau pentru orice fiinta vie. De ce? Fiindca la fel cu foarte multe lucruri din aceasta lume noi functionam pe baza unor procese oscilatorii (putem da ca exemplu respiratia si bataile inimii) care presupun patru faze. Acestea sunt asemanatoare inspiratiei, pauzei cu plamanii pe plin, expiratiei, si pauzei cu plamanii pe gol. Exact asa, orice oscilatie are faza de crestere a elongatiei, un punct de maxim, descresterea elongatiei si un punct de minim.
Sigur ca, apropierea de aceasta situatie reprezinta cazul ideal in functionarea organismului-ma refer la asa zisele stari coerente pe care le-am mentionat intr-unul din episoadele trecute ale acestui serial. Practic, respiratia noastra nu respecta acest ciclu datorita interventiei emotiilor in mersul sau. Inspiratia, expiratia sau cele doua pauze dintre ele nici nu se mai pot distinge din cauza crisparii cvasi-permanente de care suferim.
Problema cea mai mare in acest sens este disparitia pauzelor naturale din procesul respiratiei. Atunci cand respiratia ia acele pauze firesti dintre inspiratie si expiratie organismul nostru se odihneste pentru o fractiune de secunda. La fel fac si emotiile si mintea noastra. Aceste pauze apar de mai multe ori in fiecare minut al vietii noastre si sunt pauzele in care noi ne deconectam de la lume si simturi si ne reconectam la Divin.
Pauza are importanta ei in fiecare proces din lumea vie
Exercitiul de astazi este o continuare a citatului de la inceputul articolului: invatati sa va concentrati asupra pauzelor dintre inspiratie si expiratie. Invatati sa ascultati linistea. Simtiti vre-o diferenta intre pauza pe plin si cea pe gol? A invata sa gustati starea de liniste este cel mai bun mijloc de a va creste forta personala. Faceti deasemenea exercitiul de a nu va grabi. Niciodata.
Citeşte şi:
Emoţii care ne pot vindeca – Suprimare şi exprimare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
anxietatebiocampemotiienergiienergii negativeenergii pozitiveterapie bio-informationalaterapii complementareyoga