Emmanuel Macron: UE are ''datoria'' să extindă sancţiunile împotriva Iranului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Preşedintele francez Emmanuel Macron a explicat că este "de datoria" Uniunii Europene să extindă sancţiunile ce vizează Iranul, după atacul lui împotriva Israelului.

"Suntem favorabili ca să existe sancţiuni care să poată viza de asemenea pe toţi cei care ajută la fabricarea de rachete, drone ce au fost utilizate în timpul atacului de sâmbătă spre duminică", a afirmat Emmanuel Macron la Bruxelles, înainte de un summit al Celor 27.

"Prin urmare, datoria noastră este să extindem sancţiunile", a susținut preşedintele Franței. Emmanuel Macron a spus că a pledat pentru această soluţie în timpul summitului virtual al G7 de duminică.

Noile sancțiuni împotriva Iranului în urma atacului său asupra Israelului vor fi discutate în cadrul summitului miniștrilor de Externe al țărilor G7, care va avea loc de miercuri seara până vineri pe insula turistică italiană Capri, situată în largul coastei orașului Napoli.

Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor impune sancţiuni Iranului după atacul asupra Israelului

Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor impune sancţiuni Iranului după atacul asupra Israelului.

Iranul a trimis sute de drone și rachete către teritoriul israelian în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Teheranul susține că a fost o replică la un atac desfășurat pe 1 aprilie, asupra anexei consulare a ambasadei Iranului la Damasc, în Siria.

Armata israeliană a avertizat marţi că Iranul nu va scăpa "nevătămat" din acest atac fără precedent, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel