Emmanuel Macron: "Intenționez să am un contact direct cu Vladimir Putin". Ce vrea liderul francez să vorbească cu cel de la Kremlin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Emmanuel Macron: "Intenționez să am un contact direct cu Vladimir Putin". Ce vrea liderul francez să vorbească cu cel de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Emmanuel Macron: "Intenționez să am un contact direct cu Vladimir Putin". Ce vrea liderul francez să vorbească cu cel de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Emmanuel Macron a spus că va avea un contact direct cu Vladimir Putin în următoarele zile.

Emmanuel Macron a anunţat miercuri că va avea "în următoarele zile" un "contact direct" cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, transmite Agerpres. Preşedintele francez a menționat că vrea să aibă o discuție cu privire la industria nucleară civilă şi centrala Zaporojie, în legătură cu care Moscova şi Kievul se acuză reciproc de bombardamente, informează joi AFP.

"Intenţionez să am un contact direct cu el (cu Vladimir Putin) în următoarele zile, în primul rând pe subiecte ce ţin de industria nucleară civilă şi centrala Zaporojie, după un schimb" cu directorul-general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a afirmat preşedintele francez pentru presă, în timpul vizitei sale la Salonul Primarilor din Parcul Expoziţional din Paris.

Ce spune KremlinulDe partea rusă, "deocamdată nu există niciun acord cu privire la o convorbire la telefon cu preşedintele francez". "La drept vorbind, nu există nicio propunere concretă cu privire la acest subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la finalul summitului Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), la Erevan.

Operatorul ucrainean Energoatom a anunţat că trei centrale nucleare ale ţării au fost "deconectate" miercuri de la reţeaua electrică după lovituri ruse ce au vizat infrastructuri energetice şi au provocat pene masive de curent.

"Strategia rusă este de a aduce la disperare populaţia", a afirmat Emmanuel Macron. "Şi parlamentarii noştri au un rol de jucat", a adăugat preşedintele francez, amintind că Franţa găzduieşte pe 13 decembrie "o conferinţă la Paris pentru rezistenţa şi rezilienţa ucraineană".

Îndemnul lui Volodimir ZelenskiPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat marţi pe primarii francezi să furnizeze ajutor ţării sale pentru a împiedica Rusia să utilizeze în această iarnă frigul "ca armă de distrugere în masă", într-un mesaj difuzat în timpul congresului Asociaţiei Primarilor din Franţa (AMF) la Paris.

"Kremlinul vrea să transforme frigul iernii în armă de distrugere în masă", a afirmat preşedintele ucrainean într-o înregistrare video subtitrată, difuzată în cadrul unui omagiu pentru Ucraina organizat de AMF cu ocazia congresului său la care a participat o delegaţie de parlamentari ucraineni. 

Un comediant din Rusia s-a dat drept Macron și l-a sunat pe președintele Poloniei: Emmanuel, nu am nevoie de un război cu Rusia

După ce o rachetă a lovit la granița Poloniei cu Ucraina, președintele Andrzej Duda a fost păcălit de doi comedianți ruși care l-au sunat. În conversația publicată pe platforma Rutube, cei doi l-a păcălit pe Duda, acesta crezând că vorbește cu președintele francez Emmanuel Macron. Apelul telefonic a avut loc în „mijlocul mai multor convorbiri telefonice cu șefi de stat și de guvern”, după ce racheta a căzut, a declarat marți administrația prezidențială pe Twitter. Pe parcursul apelului, Duda și-a dat seama că ar putea fi o încercare de farsă și a încheiat apelul.

În spatele acțiunii se află comedianții Vovan (Vladimir Kusnezow) și Lexus (Alexej Stoljarow). În conversația de șapte minute, Duda i-a raportat presupusului Macron despre racheta care a lovit în zona de frontieră cu Ucraina. „A fost o rachetă, fără îndoială. A fost o rachetă rusească”, a spus Duda într-o engleză stricată.

Duda a continuat să raporteze că a vorbit deja cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și a anunțat că Polonia vrea să solicite activarea articolului 4 din tratatul NATO.

Duda i-a spus apelantului și despre discuția sa cu președintele american Joe Biden. „Și el ce spune? El acuză Rusia?”, a întrebat farsorul. „Nu”, a răspuns Duda. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel