Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 30 noi 2022, 13:57
WhatsApp
Emma Raducanu
Emma Raducanu
Emma Răducanu a primit marţi medalia Ordinului Imperiului Britanic din partea Regelui Charles al III-lea, la puţin mai mult de un an după ce a devenit prima jucătoare de tenis venită din calificări care a reuşit să câştige un titlu de Mare Şlem, la US Open, informează BBC.  

În ciuda unui sezon 2022 dezamăgitor, fenomenul Emma Răducanu a fost onorat. Jucătoarea britanică al cărei tată este român a făcut senzaţie anul trecut, după ce câştigat 10 meciuri fără ă piardă niciun set, cucerind trofeul la US Open, obţinând victoria finală în faţa canadiencei Leylah Fernandez.

Graţie acestei performanţe fără precedent, pe care a realizat-o la vârsta de doar 18 ani, Emma Răducanu a fost numită marţi membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de către Regele Charles al III-lea, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Windsor.

"A fost grozav să primesc această onoare astăzi, din partea Majestăţii Sale Regale. Mă simt extrem de recunoscătoare" a precizat Emma Raducanu într-un comunicat dat publicităţii de agentul său, notează Agerpres.

Emma Răducanu, trimisă la psiholog de o legendă a tenisului. Nu e prima dată când se întâmplă asta

O legendă a tenisului a trimis-o pe britanica de origine română Emma Răducanu la psiholog. 

"Acum, Emma are nevoie de spațiu și timp și să discute cu oamenii în care are încredere. Sper să apeleze la un psihoterapeut. Este un ajutor important pentru a-ți regăsi vocea interioară. Pe mine m-a ajutat foarte mult în viață psihoterapeutul.

Emma Răducanu are nevoie de ajutor și trebuie să scape de oamenii din jurul ei care au anumite interese. Sunt oameni care au agendele lor precise, “Vreau să faci asta, uită asta, vreau să te ajut”. Sper să rămână doar cu oameni în care simte că are încredere.

Cred că trebuie să fie din nou ea însăși, o tânără inteligentă și echilibrată. Sunt impresionată de ea ca ființă umană", a spus Billie Jean King, citată de Sky Sports.

Ronnie O'Sullivan, multiplu campion mondial la Snooker, i-a recomandat sportivei acelaşi lucru. 

„Mă uit la Emma Răducanu și sunt foarte îngrijorat pentru că pare să fie multă presiune pe ea. Cel mai bun apel telefonic pe care l-ar putea da e cel către Steve Peters (psihiatru sportiv, n.r.). Cred că în acest moment nu este vorba despre capacitatea ei de a juca tenis, ci doar despre cum gestionează lucrurile din jurul său. Emmei Răducanu nu trebuie să i se spună cum să lovească o minge de tenis, câteodată pur și simplu ai nevoie de cineva care să te înțeleagă și care să gestioneze presiunea. (…) Partea dificilă este ai o stare bună de spirit și să faci față presiunii care vine odată cu așteptările. (…) O iubesc pe această Emma Răducanu. Cred doar că ar trebui să îl coopteze pe Steve Pieters, e cea mai bună afacere pe care poți s-o faci vreodată”, a spus cel mai cunoscut jucător de snooker, pentru Eurosport.

Eddie Jones (61 de ani), selecționerul naționalei de rugby a Angliei, și-a atenționat un jucător cu privire la atitudinea sa, dând-o exemplu pe Emma Răducanu, care, în opinia sa, nu a rămas cu picioarele pe pământ după succesul avut.

„Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are niciun rezultat. 

Unde ați mai văzut-o? Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper’s Bazaar, purtând haine Christian Dior. Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi, toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ”, a declarat Jones, citat de GSP.

”Cred că, indiferent de ce am spus, probabil că am avut anumite așteptări de la mine care erau probabil un pic deformate. Iar acum, cu adevărat, le accept.

Bine, nu va fi neapărat drăguț sau ușor, dar sunt 100% de acord să o iau de la capăt, ca să fiu sinceră. De exemplu, dacă clasamentul meu se prăbușește până la 1000 WTA sau ceva de genul ăsta, atunci nu-mi pasă pentru că știu că sunt capabilă. Am învățat că sunt destul de rezistentă. Am fost doborâtă în fiecare săptămână, literalmente în fața tuturor, și m-am ridicat de fiecare dată. Este doar o experiență de învățare distractivă pentru mine”, a declarat Emma Răducanu, potrivit Eurosport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?