Data publicării:

Emiterea de roviniete/peaje prin SMS, întreruptă vineri după-amiază

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Emiterea de roviniete/peaje prin SMS ar putea fi întreruptă vineri, între orele 17:00 și 20:00. Ce alternative aveți pentru a circula pe drumurile naționale.

Emiterea de rovinietelor și peajelor prin SMS poate fi afectată vineri, 11 august, în intervalul orar 17:00-20:00, ca urmare a unor lucrări de mentenanță și întreținere a unor echipamente tehnice cu care sistemul de emitere roviniete/peaje este interconectat, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, ar putea fi afectată emiterea rovinietelor și peajelor prin SMS prin intermediul portalului erovinieta.ro și a aplicației mobile etarife.

Astfel, pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de autostrăzi și drumuri naționale au obligația de a achita rovinietele și peajele prin intermediul celorlalte modalități puse la dispoziție de către CNAIR prin distribuitorii autorizați.

Ce trebuie să faceți și la ce să fiți atenți când luați rovinietă de la distribuitorii autorizați

La momentul la care vă prezentați într-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNAIR SA să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinieta), pentru achitarea acesteia trebuie să:

- comunicați personalului distribuitorului numărul de înmatriculare al vehiculului așa cum este înscris în certificatul de înmatriculare;

- comunicați personalului distribuitorului numărul de identificare al vehiculului (seria de sașiu),în cazul rovinietelor cu valabilitate de 30 zile, 90 zile si 12 luni, atunci când se solicită acest lucru de către personalul distribuitorului;

- comunicați personalului distribuitorului tipul vehiculului, conform clasificării prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, cu modificările și completările ulterioare.

În urma furnizării datelor, personalul distribuitorului va elibera un document, denumit ”copie partener”, document pe care vi-l va înmâna, în vederea verificării corectitudinii datelor înscrise și certificării, prin semnătură, a corectitudinii acestora.

În cazul în care observați că datele înscrise nu sunt conforme cu cele solicitate, returnați personalului distribuitorului copia partener nesemnată și solicitați eliberarea unui nou document, în conformitate cu cele solicitate, se arată pe site-ul CNAIR.

Citește și: Avertisment CNAIR: Această aplicație nu este autorizată pentru încasarea rovinietei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel