Data publicării:

Emisarul papei Francisc pleacă la Beijing pentru o misiune de pace privind Ucraina

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres
Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres
Cardinalul Matteo Zuppi va avea o vizită în China, de miercuri până vineri, ca parte a unei misiuni de pace privind Ucraina.

Emisarul papei Francisc, cardinalul Matteo Zuppi, va efectua o vizită în China de miercuri până vineri, ca parte a unui efort diplomatic pentru a se ajunge la pace în Ucraina, a anunţat Vaticanul, confirmând rapoarte anterioare ale presei italiene, potrivit Reuters şi AFP.

'Această vizită reprezintă o etapă suplimentară în misiunea dorită de papă pentru susţinerea iniţiativelor umanitare şi căutarea căilor care pot duce la o pace justă', a precizat Vaticanul într-un scurt comunicat difuzat marţi.

Mons. Zuppi, preşedinte al Conferinţei episcopale italiene, a vizitat Washingtonul în luna iulie, ocazie cu care s-a întâlnit cu preşedintele Joe Biden.

În iunie, cardinalul (în vârstă de 67 de ani) a vizitat Kievul, unde s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, ca parte a încercărilor sale de a facilita un acord de pace între Ucraina şi Rusia.

Iar la sfârşitul aceleiaşi luni, el s-a deplasat la Moscova, unde s-a întâlnit cu comisarul rus pentru copii, Maria Lvova-Belova, vizată de un mandat de arestare din partea Curţii Penale Internaţionale (TPI) pentru 'deportare ilegală' de minori ucraineni, precum şi cu patriarhul ortodox rus.

Papa Francisc a făcut apel la pace în Ucraina în numeroase ocazii şi se roagă în mod regulat pentru victimele acesteia, notează AFP.

Cotidianul italian La Repubblica a precizat că este posibil ca Zuppi să se întâlnească la Beijing cu 'lideri instituţionali de top', inclusiv cu premierul chinez Li Qiang.

Comunicatul Vaticanului nu oferă detalii despre agenda vizitei sale la Beijing, remarcă Reuters, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel