Emirates și Flydubai își reiau operațiunile normale după inundațiile din Dubai
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Emirates, transportatorul aerian principal din Dubai, și compania aeriană soră Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei săptămâni.

Emirates a anulat aproape 400 de zboruri și a amânat multe altele ca urmare a unei furtuni record care a lovit marți orașul deșertic Dubai, se arată într-un comunicat publicat de președintele companiei aeriene, Tim Clark.

Din cauza impactului furtunii, compania aeriană a suspendat check-in-ul pentru pasagerii care plecau din Dubai și a întrerupt operațiunile de tranzit prin Aeroportul Internațional Dubai, un important hub de călătorie la nivel mondial, lăsând mii de călători blocați.

Aeroportul s-a străduit să revină la operațiunile normale după ce furtuna a inundat căile de rulare, forțând devieri de zboruri, întârzieri și anulări.

Flydubai a revenit, de asemenea, la programul complet de zboruri de la Terminalul 2 și Terminalul 3 al aeroportului sâmbătă, în urma întreruperilor cauzate de vreme, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Cercetătorii au legat fenomenele meteorologice extreme, precum furtuna de marți, de schimbările climatice

Clark a precizat că Emirates a pus la dispoziție 12.000 de camere de hotel și 250.000 de bonuri de masă pentru clienții care au fost afectați. El a adăugat că va dura zile întregi pentru a rezolva numărul de pasageri care au fost reprogramați.

Emiratele Arabe Unite au suferit impactul inundațiilor timp de câteva zile, drumurile dintre oraș și Abu Dhabi fiind încă parțial sub ape. În Abu Dhabi, unele supermarketuri și restaurante s-au confruntat cu lipsa de produse, neputând primi livrări din Dubai.

Cercetătorii au legat fenomenele meteorologice extreme, precum furtuna de marți, de schimbările climatice și anticipează că încălzirea globală va duce la temperaturi mai ridicate, la creșterea umidității și la un risc mai mare de inundații în unele părți ale regiunii Golfului.

Lipsa unei infrastructuri care să facă față ploilor abundente în țări precum Emiratele Arabe Unite le poate expune la un risc deosebit de inundații, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel