Data publicării:

Emiratele Arabe Unite au condamnat la moarte o israeliancă pentru posesie de droguri

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (MART PRODUCTION)
Sursă foto: Pexels (MART PRODUCTION)
O femeie din Israel a fost condamnată la moarte pentru posesie de droguri în Emiratele Arabe Unite. 

Un tribunal din Emiratele Arabe Unite a condamnat o femeie israeliană la moarte, după ce a fost găsită vinovată de deținerea a 500 de grame de cocaină. Femeia, numită de presa israeliană drept Fidaa Kiwan, în vârstă de 43 de ani, va face apel sentinței, scrie CNN

Într-o declarație, Ministerul de Externe israelian a transmis: ”Cazul este cunoscut și îl gestionăm prin intermediul serviciului consular și al reprezentanților noștri din Emirate”. Instituția a refuzat să comenteze în continuare.

Drogurile au fost găsite în apartamentul condamnatei

Presa israeliană a raportat că Kiwan, care deține un studio de fotografie în Haifa, în nordul Israelului, a fost în Dubai pentru activități profesionale în urmă cu aproximativ un an. Ea a fost arestată o săptămână mai târziu, după ce poliția a găsit cocaina în apartamentul în care stătea. Kiwan ar fi susținut că drogurile nu erau ale ei.

Pedepsele cu moartea sunt rareori executate în Emiratele Arabe Unite. Ziv Agmon, un avocat israelian specializat în dreptul emiratean, care nu este implicat în acest caz, a declarat pentru CNN că se așteaptă ca instanțele din Emiratele Arabe Unite să comute pedeapsa. El a adăugat că nu există un acord oficial de repatriere între Emiratele Arabe Unite și Israel.

Un nou orizont pentru relațiile dintre Israel și EAU

Stabilirea relațiilor diplomatice dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, ca parte a Acordurilor Avraam semnate în 2020, a condus la o creștere a numărului de vizitatori israelieni în Emiratele Arabe Unite. Nu toți au fost turiști și oameni de afaceri.

”Oficiul nostru din Dubai a observat o creștere a cazurilor penale din care fac parte cetățeni israelieni. Israelienii trebuie să înțeleagă că autoritățile din Dubai tratează cu seriozitate cazurile care implică droguri”, a spus Agmon. 

Cooperare între Egipt și Rusia

Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt dornice să coopereze cu Rusia în ce priveşte creşterea securităţii energetice globale, a afirmat joi ministrul de externe al EAU, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, aflat într-o vizită la Moscova, transmite Reuters.

Arabia Saudită şi EAU au rezistat până acum cererilor Statelor Unite de a-şi folosi capacităţile suplimentare de producţie pentru a ajuta la limitarea creşterii preţului petrolului după invadarea Ucrainei, cele două ţări spunând că respectă angajamentele de producţie asumate de alianţa OPEC+, care include Rusia, scrie Agerpres. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel