Emiratele Arabe Unite au atins ţinta de vaccinare de 100% a populaţiei eligibile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels
Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels
Personalul medical din Emiratele Arabe Unite a administrat vaccinuri anti-COVID-19 tuturor persoanelor eligibile pentru a fi vaccinate împotriva noului coronavirus în această ţară bogată în petrol din regiunea Golfului Persic, a anunţat joi agenţia de presă WAM, citată de Reuters. 

Emiratele Arabe Unite au atins ţinta de vaccinare de 100% a populaţiei eligibile

'EAU au atins ţinta dorită a Campaniei Naţionale de Vaccinare împotriva COVID-19 şi anunţă atingerea procentului de 100% privind vaccinarea şi imunizarea grupelor-ţintă din ţară', a anunţat agenţia de presă WAM.

Campania a vizat vaccinarea şi imunizarea angajaţilor din sectoarele esenţiale, voluntarilor, membrilor comunităţilor din grupele de vârstă specificate pentru fiecare tip de vaccin, vârstnicilor şi persoanelor cu boli cronice a căror stare de sănătate le permite să primească vaccinuri anti-COVID-19.

'EAU, prin intermediul Ministerului Sănătăţii şi Prevenţiei Medicale, au furnizat vaccinuri anti-COVID-19 pentru ca toţi membrii societăţii să dobândească imunitatea rezultată prin 'vaccinarea şi imunizarea indivizilor', o măsură care a redus numărul cazurilor de COVID-19 şi a permis controlarea răspândirii noului coronavirus.

Procentul-ţintă de 100% a fost atins prin furnizarea de vaccinuri în toate centrele medicale şi pentru toţi membrii societăţii, în plus faţă de dozele booster şi diversele tipuri de vaccinuri autorizate care şi-au dovedit eficacitatea în combaterea virusului SARS-CoV-2, precizează agenţia de presă WAM, conform Agerpres.

Citește și - Medicul care a spus că hidroxiclorochina este "glonţul magic" împotriva COVID-19, condamnat la închisoare

Un medic din SUA care a afirmat, în primele luni ale pandemiei, că hidroxiclorochina este un "tratament miraculos" împotriva COVID-19, merge la închisoare.

Este vorba despre Jennings Ryan Staley, proprietarul unei clinici din San Diego, Skinny Beach Med Spa. Acesta spunea atunci că a inclus acest compus în "kitul de tratament", deşi hidroxiclorochina nu se găsea la liber pe piaţă. Staley a mărturisit, însă, unui agent federal sub acoperire că plănuia să aducă pe ascuns la clinică un recipient de pudră de hidroxiclorochină cu ajutorul unui furnizor chinez, spun procurorii citaţi de Washington Post. 

Staley a fost condamnat la 30 de zile de închisoare cu executare şi un an de închisoare la domiciliu pentru acest lucru. 

"La punctul cel mai grav al pandemiei, înainte ca vaccinurile să fie valabile, acest medic a făcut profit din frica pacienţilor. A abuzat de poziţia de încredere în care se afla şi a subminat integritatea profesiei sale", a declarat Randy Grossman, procurorul de caz, conform sursei citate. 

"Glonţ magic, tratament incredibil"

 

Hidroxiclorochina este un medicament care se dă pe reţetă suferinzilor de lupus, artrită reumatoidă sau celor care au malarie. La începutul pandemiei, preşedintele SUA de atunci, Donald Trump, spunea despre hidroxiclorochină că "schimbă totul". Declaraţiile lui Trump au făcut ca cererea pentru medicament să crească, lucru care a dus la probleme de furnizare, afectându-i pe cei care aveau probleme care nu erau legate de COVID-19. Ulterior, studiile au arătat că hidroxiclorochina nu este un tratament eficient pentru COVID-19 şi că nici nu prevenea îmbolnăvirea. 

Kitul de tratament al clinicii lui Staley venea cu o experienţă medicală de 30 de zile, perfuzii, acces la camere hiperbarice pentru taxe suplimentare, şi reţete care includeau hidroxiclorochină, azitromicină şi medicamente anti-anxietate. 

În martie 2020, un agent sub acoperire al FBI a cerut mai multe informaţii despre tratamente. La acel moment, medicul a făcut afirmaţii false despre hidroxiclorochină, spunând că este "un glonţ magic" şi "un tratament incredibil", care ar asigura imunitatea pentru cel puţin şase săptămâni, mai arată sursa citată. 

"E greu de crezut, ştiu. E aproape prea bun ca să fie adevărat. Dar este un fenomen clinic remarcabil. Virusul dispare la propriu în câteva ore", a precizat Staley în discuţia cu agentul. Întrebat dacă este un tratament care funcţionează garantat, Staley a răspuns pozitiv, dar a mai spus şi că "există mereu excepţii, nu există garanţii în viaţă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel