Eminescu, OMAGIAT la Chișinău de Maia Sandu: Este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre culturale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
mihai eminescu omagiat chisinau maia sandu
mihai eminescu omagiat chisinau maia sandu
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii. Aceasta a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Chișinău.

Mihai Eminescu a fost omagiat și la Chișinău, capitala Republicii Moldova. Președintele de peste Prut, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

 „Ziua în care îl omagiem pe Mihai Eminescu este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre culturale, dar și asupra responsabilității de a transmite această moștenire mai departe.

Dragi actori, regizori, scriitori, muzicieni, cinematografiști, pictori, fotografi, filozofi, critici, muzeografi, editori, etnografi, oameni care munciți în scenă și oameni care munciți în culise, știu că resimțiți acut și intens repercusiunile pandemiei. A fost un an dur pentru toți, a fost un an greu, dar a fost și un an în care a trebuit, izolați cumva de lumea exterioară, să ne reorientăm spre noi, spre ceea ce suntem, gândim, facem. Înțeleg că restricțiile v-au tăiat aripile, dar certitudinea mea este că, împreună, vom renaște într-o lume mai bună, dornică și capabilă să aprecieze Frumosul, Adevărul și Binele.

Vă urez tuturor multă sănătate și încredere că revenirea la pupitru, la microfon, la catedră, în lumina rampei – într-un cuvânt, la normalitatea mult așteptată – este foarte aproape“, a scria Maia Sandu pe Facebook, informează Ziarul de Gardă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel