Eminescu, monument în Spania. Bologan: „Este chintesența unui întreg popor!”
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Ambasada României în Spania a răspuns afirmativ invitației lansate de Asociația hispano-română „Nuestras Costumbres”, din localitatea Rivas Vaciamadrid, un oraș situat în suburbia capitalei Madrid, în care trăiesc aproximativ 5.000 de români, reprezentând 6% din totalul populației.

Pe 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Române, a fost inaugurat primul monument din Spania dedicat lui Mihai Eminescu. Banca memorială este amplasată în fața Centrului Cultural „Federico Garcia Lorca” din Piața Constituției a orașului, iar pe ea este inscripționat un citat, în limbile spaniolă și română, din Eminescu: „Am înțeles că un om poate avea totul neavând nimic și nimic având totul”.  

Cu această ocazie, un reprezentant al Ambasadei a transmis comunității de români și autorităților locale mesajul ES Ambasadorul României în Regatul Spaniei, dl George Bologan, cu ocazia Zilei Culturii Naționale: „Literatura unește și construiește punți culturale puternice între România și Spania, cultura ne face mai buni și ne înalță. În ciuda distanței geografice, Spania și România se mândresc cu cele mai vechi și mai bogate culturi ale bătrânului continent. Iar aceste legături culturale facilitează integrarea comunității românești din Spania. Mihai Eminescu întruchipează pentru noi toți chintesența unei evoluții istorice și spirituale a unui întreg popor” anunță Ambasada într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel