Data actualizării:
Data publicării:

Emilia Șercan: „Cine erau persoanele care se aflau în mașină cu Vlad, șoferul drogat”. Șeful IPJ Constanța, în fața unei întrebări despre tatăl băiatului, s-a eschivat

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Jurnalista Emilia Șercan a comentat modul în care Poliția a acționat în cazul lui Vlad, șoferul drogat care a omorât doi tineri.

„Sunt multe întrebări care au fost puse în legătură cu accidentul din 2 Mai la care nu avem încă răspunsuri.

>> 1. A fost verificată existența asigurării RCA la cele două controale anterioare, lucru care se face atunci când un șofer este oprit de un echipaj de poliție? Dacă nu, de ce? Dacă da, de ce mașina a fost lăsată să plece?

>> 2. De ce nu a fost testat cu aparatul drugtest în condițiile în care în mașina sa au fost descoperite droguri?

La aceste întrebări mai adaug și eu câteva:

>> 1. În mașina lui Matei Vlad Pascu mai erau alte două persoane când mașina a fost oprită de poliție la ora 02:40, potrivit șefului IPJ Constanța, însă la secția de poliție a fost dus doar Pascu.

>> 2. Cum s-a stabilit ale cui erau acele droguri? Când și unde? La fața locului, pe marginea drumului, de către patrula mixtă subofițer-jandarm? Cum s-a decis ca ceilalți doi pasageri să nu fie duși la secție, având în vedere că erau într-o mașină în care se aflau substanțe interzise? Cine sunt cei doi pasageri?

>> 3. Care e procedura atunci când descoperi droguri asupra unei persoane? A fost ea respectată în noaptea de vineri spre sâmbătă?

>> 4. Cum s-a făcut încadrarea juridică în dosarul penal deschis de Crima Organizată (cel puțin așa a zis ieri șeful IPJ Constanța, că s-a deschis un dosar penal). S-a reținut că acele droguri erau pentru consum propriu sau pentru trafic?

>> 5. Dacă Dacă s-a stabilit că drogurile au fost pentru consumul propriu al lui Matei Vlad Pascu, a fost acesta verificat dacă are antecedente? Au știut polițiștii despre dosarul închis de DIICOT?

>> 6. Dacă s-a stabilit că drogurile au fost pentru consumul propriu al lui Matei Vlad Pascu, el a fost prins cu droguri în mașina lui, cineva a anunțat poliția că mașina circulă haotic și cu toate astea nu a fost dus la spital pentru prelevare de sânge? De ce?

>> 7. Șeful IPJ Constanța a spus că după ce a plecat din secția de Poliție, Matei Vlad Pascu s-a dus într-o locație unde a consumat substanțe interzise și că în acea locație au fost descoperite, după accident, 9 persoane. Erau consumatori, erau traficanți? Și o ultimă observație: la conferința de ieri, o jurnalistă îl întreabă pe șeful IPJ Constanța dacă printre pasagerii mașinii se afla și tatăl lui Matei Vlad Pascu.

Șeful IPJ Constanța răspunde „nu”, iar după două secunde spune scurt „O ultimă întrebare, vă rog”, ca și cum ar fi vrut să elimine riscul de a mai primi întrebări pe această temă. De ce a vrut să scape rapid de întrebări domnul Glugă când a fost întrebat despre pasagerii din mașină? Cine erau aceștia? Cine erau cele 9 persoane din vila unde, potrivit lui Glugă, Matei Vlad Pascu a consumat drogurile înainte de accident?”, a scris jurnalista Emilia Șercan pe Facebook.

VEZI ȘI: Autodenunțul părinților lui Vlad, tânărul drogat care a ucis în accidentul de la 2 Mai, piesa care lipsește din puzzle-ul tragediei de la mare - https://www.dcnews.ro/autodenuntul-parintilor-lui-vlad-tanarul-drogat-care-a-ucis-in-accidentul-de-la-2-mai-piesa-care-lipseste-din-puzzle-ul-tragediei-de-la-mare_927115.html#google_vignette

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel