Emil Lăcătuş, lider al Partidei Romilor, mort de COVID-19. Bărbatul nu era vaccinat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Emil Lăcătuş, lider al Partidei Romilor, a a murit de COVID-19. Bărbatul nu era vaccinat.

Liderul filialei judeţene Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor Pro Europa, Emil Neia Lăcătuş, care deţinea şi funcţia de consilier judeţean ales pe lista Alianţei PSD-Pro România-ALDE-UDMR, a murit la vârsta de 58 de ani.

Decesul a fost anunţat public, vineri dimineaţă, de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, pe pagina sa de socializare.

"Profund îndureraţi, am aflat că bunul nostru coleg, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş, a plecat către Ceruri. Neia, ai fost un om de o bunătate nemăsurată, neobosit, de cuvânt, ai luptat pentru comunitate şi drepturile sale într-un mod exemplar şi mereu am admirat dragostea ta pentru familie", a scris Moldovan pe Facebook.

”Regretăm profund pierderea unei persoane reprezentative pentru comunitatea minoritară, președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș. Faptele celui care a militat pentru egalitatea, integritatea și dezvoltarea minorității rome bistrițene vor rămâne vii pentru comunitate. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis Prefectura

Emil Neia Lăcătuş a murit la spital. Nu era vaccinat



Surse oficiale au precizat, pentru Agerpres că liderul Partidei Romilor Pro Europa din judeţul Bistriţa-Năsăud a decedat la spital, la terapie intensivă, unde a fost diagnosticat cu COVID-19, având o afectare pulmonară de peste 50%. Acesta nu era vaccinat împotriva noului coronavirus.

Ultima acţiune publică organizată de Emil Neia Lăcătuş, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură, a fost cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Tradiţional al Romilor din data de 15 august, care a avut loc în curtea Complexului Muzeal, cu participarea unor ansambluri şi formaţii din judeţ şi din Mureş. 

La deschiderea evenimentului au fost prezenți vicepreședintele CJ Camelia Tabără, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș, directorul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaș, directorul Centrului Județean pentru Cultură, Alexandru Pugna, subprefectul Decsei Atilla, deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan.

"La finalul trecerii tale prin viață, mă înclin Emil Neia Lăcătuș pentru toată strădania și sufletul ce le-ai pus în slujba alor tăi! Dumnezeu să te odihnească după o viață de osteneală! Rămas bun și respect, prietene!”, a transmis deputatul Daniel Suciu pe Facebook. 

”Cu tristețe și lacrimi, aflăm astăzi că prietenul și colegul Emil Neia Lăcătuș a plecat la Ceruri înainte de vreme, vestea fiind ca un cutremur pentru mine și colegii mei. Ai luptat toată viața pentru drepturi și libertate, iar cel mai important lucru este că ai dorit mereu să afirmi tradițiile și obiceiurile comunității, la cele mai înalte standarde. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul său și să îi mângâie de durere și suferință familia îndurerată. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul deputatului Bogdan Ivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel