Emil Hurezeanu: Traian Băsescu, film delirant. Acuzații aproape aberant de periculoase la Tiberiu Nițu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Jurnalistul Emil Hurezeanu l-a criticat aspru pe fostul președinte Traian Băsescu. 

"E un film, ca să zic așa, oarecum delirant, pe care încetez să mai încerc să-l înțeleg. Îmi pare rău de evoluția fostului președinte, în numele personajului pe care și l-a creat sau a vrut să și-l creeze. În mod declarativ a reușit s-o facă. Acum intră într-o supraturație care nu mai are de-a face cu oficiul unui fost președinte care ține la reguli, valori și la o anumită discreție, încercând să producă prin scrisori care ar face obiectul unor cauze penale și trebuie să intereseze pe ANAF, DNA, Parchet, încercând să miște un obiect polemic, în care e destul de vulnerabil și domnia sa, în altceva, într-un război al unor scrisori pierdute sau contracte regăsite. Deschide o lucarnă urâtă, înspre culisele puterii, înspre ceea ce adună un șef de stat și nu poate să facă cu ce pică de la servicii, cu documentele cu care a plecat acasă...", a spus Emil Hurezeanu, la Digi 24. 

Despre disputa lui Traian Băsescu cu procurorul general Tiberiu Nițu, Emil Hurezeanu a spus că "sunt acuzații aproape aberant de periculoase".

"Cum se face că cel pe care l-a pus în fruntea ANI e un infractor?"

"Domnul Băsescu se află, pe de altă parte, cu voia sau poate fără voia domniei sale, într-un unghi de aberație, de abatere de la țintă, foarte larg. Înainte de a fi credibil când produce un contract ilicit între domnul Voiculescu și doamna Firea, dânsul va trebui să răspundă, sau ar trebui să-și răspundă, oamenilor care l-au ales și nu l-au abandonat cum se face că cel pe care l-a pus în fruntea ANI e un infractor? Cum se face că doamna blondă - din imediata sa apropiere politică și umană, pe care a sprijinit-o până în ultimul moment în campania prezidențială - este cercetată penal pentru cazuri și fraude care, dacă ar fi adevărate, ar fi fără precedent? Cum se face că atâtea și atâtea structuri pe care s-a bazat demersul său în încercarea de modernizare euro-atlantică a României - ca să-i repet propozițiile - au devenit principalii lui adversari, pe care îi denunță pentru abuzuri? E vorba de conducerea în derivă a serviciilor secrete, în viziunea domniei sale, din campania prezidențială", a mai spus Emil Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel