Emil Boc asigură clujenii: Trenul metropolitan de la Cluj-Napoca se face. Nu-i mai cântați prohodul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Emil Boc asigură clujenii - Trenul metropolitan de la Cluj-Napoca se face. Nu-i mai cântați prohodul. Sursa foto: facebook/emil boc
Emil Boc asigură clujenii - Trenul metropolitan de la Cluj-Napoca se face. Nu-i mai cântați prohodul. Sursa foto: facebook/emil boc
Cu toate că sunt probleme în implementare proiectului trenului metropolitan de la Cluj Napoca, p rimarul Emil Boc spune că municipalitatea nu renunță la el. 

Deși studiul de fezabilitate este gata, proiectul trenului metropolitan s-a oprit. Primarul Clujului spune că este vorba de o procedură în lucru și că proiectul va fi, cel mai probabil, modificat.

„Proiectul de fezabilitate este gata. Dar avem de obținut cel mai important aviz, cel de la CFR. Pe culoarul Cluj – Apahida, ca să putea asigura o frecvență bună este recomandarea să mai facem un fir de cale ferată. Dacă facem firul trebuie corelat cu culoarul de nord, care este în analiză în momentul de față. Acum discuția este cum se pun proiectele în acord. Dar se va face”, a declarat Emil Boc la postul de radio Napoca Live, unde a spus că nu trebuie nimeni să „cânte prohodul” proiectului, scrie Cluj24.ro.

Emil Boc a precizat că în acest caz nu banii sunt problema. „Bani există pentru trenuri metropolitane. Costul nu este exacerbat, deci nu banii sunt problema, ci chestiunea tehnică. Dacă nu am avea culoarul de nord de făcut ar fi simplu, dar nu vrem să renunțăm la acest proiect”, a mai spus Boc.

Trenul metropolitan este un proiect important pentru Cluj și este mai ieftin decât metroul. Acesta va lega gara de aeroportul Cluj.

Trenul metropolitan ar urma să circule Nădășelu și Bonțida, 43 de kilometri, și va avea 23 de stații. Două dintre acestea vor trebui construite de la zero, respectiv lângă Tetarom și lângă aeroport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel