Data actualizării:
Data publicării:

Emeric Ienei, în doliu. Soția acestuia, sportivă la rândul ei, a murit

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sport
WhatsApp
Soția lui Emeric Ienei a murit.

Soția lui Emeric Ienei, Ileana Gyulai Ienei avea vârsta 75 de ani și s-a stins din viața miercuri dimineață. Anunțul a fost făcut de Steaua TV. Soția lui Emeric Ienei a făcut performanță în scrimă. Este campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexic, din 1968 și Munchen, 1972.

„Ileana Gyulai Ienei, soția antrenorului care a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viață, la vârsta de 75 de ani.

Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României”, se arată pe pagina Steaua TV.

Doliu în fotbal. A murit Gigi Staicu, antrenorul lui Gică Popescu și Dan Petrescu

 

Gigi Staicu, cel care a condus de-a lungul vremii echipe ca Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Braşov (1993), FC Bihor şi mai multe loturi de tineret ale României, plus selecţionata feminină, a murit.

Gigi Staicu, 85 de ani, a condus de-a lungul vremii echipe ca Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Braşov (1993), FC Bihor şi mai multe loturi de tineret ale României, plus selecţionata feminină, a trecut la cele veșnice.

„Federaţia Română de Fotbal şi naţionala feminină transmit sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, se arată într-un comunicat al FRF. Ca jucător, Staicu are în palmares două titluri de campion şi o Cupă a României, toate cu Steaua Bucureşti, precizează Agerpres.

Gigi Staicu i-a antrenat, printre alţii, pe Gică Popescu, Dan Petrescu, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Ovidiu Sabău, Radu Niculescu, Bogdan Andone, Tibi Curt, Carabaş, Cristi Munteanu, Cornel Dobre etc. În 1993 a participat cu România UEFA 93 la Campionatul European din Anglia, echipă din care făceau parte, printre alţii, ultimii şase fotbalişti amintiţi.

A fost consilierul lui Mircea Sandu

Spre finalul carierei, între 2006-2007, Gigi a fost selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare, apoi până în 2011 a fost consilierul președintelui FRF, Mircea Sandu.

În urmă cu mai mulţi ani, Staicu povestea că el i-a învăţat pe Gică Popescu şi pe Dan Petrescu să-şi facă nod la cravată, aluzie la abc-ul fotbalului pe care l-a predat unor fotbalişti care au ajuns la cel mai înalt nivel (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel