Urmărește emisiunea live
Emanuel Ungureanu (USR), reacție după ce Radu Cristescu (PSD) l-a acuzat de plagiat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef
Radu Cristescu, deputat PSD, l-a acuzat pe Emanuel Ungureanu, parlamentar USR, de plagiat. 

Radu Cristescu, deputat PSD, spune că, potrivit unor surse pe care le are, Emanuel Ungureanu a plagiat. Pe de altă parte, parlamentarul USR declară că teza sa de doctorat este originală, fiind prima din România care tratează următorul subiect: Viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în comunism (1945-1989).

„USR-istul Ungureanu e plagiator sau nu? Din surse de încredere, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: teza de doctorat a deputatului USR Emanuel Ungureanu e plagiată. Aștept ca cei abilitați să verifice oficial asta sa se sesizeze și sa acționeze cu aceeași unitate de măsură. Sau, când e vorba de USR, nu se pune?”, a scris Radu Cristescu, deputat PSD, pe Facebook.

L-am contactat pe Emanuel Ungureanu pentru a-l întreba dacă a plagiat. Parlamentarul de la USR a izbucnit în râs când a auzit întrebarea.

„Puteți reda și râsul meu? În primul rând, mă întreb dacă domnul Radu Cristescu a citit vreodată o teză de doctorat de 1117 pagini. Atât are teza mea de doctorat. Este singura teză de doctorat din România care vorbește despre viața comunității adventiștilor de Ziua a Șaptea din comunism. Deci nu am avut de unde să plagiez din moment ce sunt singurul care a scris asemenea temă în toată istoria României. Nu mai există nicio lucrare asemănătoare. Era imposibil să plagiez fiind singurul care a scris o teză pe această temă”, a spus Emanuel Ungureanu, parlamentar USR, pentru DC News.

Viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în comunism (1945-1989)

„Lucrarea mea se numește Viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în comunism (1945-1989). Este o lucrare de istorie, o lucrare unică. Nu există nicio altă lucrare, în România, scrisă pe acest subiect. Este de-un comic nebun să vorbească un PSD-ist ca Radu Cristescu - despre care nu se știe ce școală a făcut - despre o teză unicată ca fiind plagiat”, ne-a mai zis parlamentarul USR.

Parlamentarul USR și-a publicat teza de doctorat pe Facebook

Deputatul USR a oferit, pe Facebook, posibilitatea parcurgerii lucrării sale, care a fost susținută în septembrie, 2016. Emanuel Ungureanu este profesor la Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj Napoca.

„Mai este de zis un lucru. Eu nu am făcut teza de doctorat, ca alți politicieni, în timpul mandatului de deputat. Teza mea de doctorat s-a finalizat, prin susținere publică, înainte de a intra în politică, în 2016. Sunt singurul politician care și-a publicat teza de doctorat pe Facebook. Nici măcar nu trebuie să stea cineva să o caute în vreo bibliotecă”, a mai spus parlamentarul USR pentru DC News.

Emanuel Ungureanu a spus că a depus o muncă de nouă ani pentru teza sa originală, cu titlul Viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România în comunism (1945-1989), sub coordonarea Prof univ. dr Doru Radosav, de la Facultatea de Istorie și Filosofie, din cadrul UBB Cluj Napoca.

Aici găsiți teza de doctorat a lui Emanuel Ungureanu: https://drive.google.com/file/d/1pwONT9c-m1G_JBHuYKPARxku-0b8o9FO/view?fbclid=IwAR0FnMvHKV5ewKrHPQrOT3ovLnB0XNT1kP3T-d6zQ0cZR0zt4UwfUaYpzB4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel