Emanuel Ungureanu spune că ar mai putea apărea încă un dosar despre Cîțu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook Emanuel Ungureanu
Foto Facebook Emanuel Ungureanu
Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a spus, luni seară, că are o „informație” potrivit căreia ar putea apărea al treilea scandal legat de premierul Florin Cîțu. 

„Mă gândeam cât de lipsită de caracter este lumea politică, pentru că domnul Orban l-a făcut mare și pe domnul Cîțu. Nu sunt un simpatizant al domnului Orban, știți ce dur am fost cu el, dar mă uitam că cei mai aprigi contestatari ai lui sunt, de fapt, și creațiile lui”, a spus Emanuel Ungureanu, luni seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea. 

„Este cât se poate de grav că domnul Cîțu știe, se pare că vine și un al treilea scandal, cel legat de consumul de droguri...”, a continuat Emanuel Ungureanu, moment în care a intervenit Mihai Gâdea: „Stați puțin, domnule deputat! Spuneți că premierul știe că va veni momentul în care va fi un scandal cu privire la consumul de droguri?” Știți dumneavoastră că va veni acest scandal? Pentru că eu nu am această certitudine, de aia vă întrerup.”

Emanuel Ungureanu a răspuns astfel: „Eu am o asemenea informație: că al treilea tun pe care îl pregătesc cei din PNL care sunt împotriva domnului Cîțu este un scandal legat de consumul de droguri, da!”

„Deci, dumneavoastră, în momentul de față, spuneți că știți acest lucru?”, a insistat Mihai Gâdea. „Da”, a zis Ungureanu.

„Deci, aceasta este o informație pe care o dați și o și asumați”, a continuat Mihai Gâdea. „Da! Sunt oameni din PNL care vorbesc”, a mai spus Ungureanu. 

Florin Cîțu, despre al doilea dosar: Este, de fapt, o decizie de respingere

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, despre al doilea dosar al său din SUA, când a fost chemat în judecată pentru o datorie neplătită băncii, că este, de fapt, o decizie de respingere și oricine ar fi vrut l-ar fi putut găsi în 2009.

„M-am informat și eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009. Eram foarte ușor de găsit pentru oricine ar fi vrut să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA. Eu am încredere în justiția din SUA”, a spus premierul Florin Cîțu.

Amintim că agenţia MEDIAFAX şi Aleph News au obţinut dosarul civil al premierului Florin Vasile Cîţu, aşa cum el a fost pus la dispoziţie de către autorităţile judiciare americane, şi prezintă publicului în cele ce urmează faptele şi mărturiile, în ordine cronologică, aşa cum se regăsesc şi reies din documentele aflate în dosar.

21 iulie 2008: Florin Cîţu este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Banca americană îşi vânduse creanţele la credite restante către firma de recuperări creanţe Clarke Jordan Financial LC din Iowa care-i cere lui Florin Cîţu, într-un proces civil, în instanţă, peste 9755,27 de dolari pentru că nu şi-a respectat angajamentele semnate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel