Elon Musk vede călătorii turistice cu rachete şi extratereştri în viitor
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Aşezat în întuneric şi înconjurat de lumânări, Elon Musk a oferit luni o viziune a viitorului care include extratereştri, tuneluri adânci şi călătorii turistice cu rachete, informează AFP. 

Purtând o cămaşă tradiţională indoneziană din batik, miliardarul, proprietar al Twitter, s-a adresat luni virtual participanţilor la summitul de afaceri desfăşurat în Bali pe marginea summitului G20. În imagine, doar faţa şi mâinile lui Musk erau vizibile pe un ecran negru. 'Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel.

De aceea sunt complet în întuneric', i-a explicat el magnatului indonezian Anindya Bakrie, care a moderat discuţia. Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală indoneziană, noul patron al Twitter a glumit spunând că 'volumul său de muncă a crescut mult în ultima vreme' după preluarea Twitter. Miliardarul nu a vorbit prea mult despre achiziţia sa controversată, care a inclus în special concedierea a mii de angajaţi şi introducerea unei versiuni pe bază de abonament.

El a declarat însă că este în favoarea dezvoltării videoclipurilor pe Twitter şi a monetizării conţinutului pentru creatori. Conversaţia s-a îndreptat apoi spre tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele din trafic, traversarea lumii cu o rachetă în mai puţin de o oră şi descoperirea de viaţă extraterestră în spaţiu.

'Poate că vom găsi civilizaţii extraterestre sau vom descoperi civilizaţii care au existat în urmă cu milioane de ani', a declarat el. Patronul Tesla s-a entuziasmat apoi cu privire la avantajele tunelurilor în raport cu maşinile zburătoare pentru a rezolva problema ambuteiajelor.

'Vehiculele electrice şi tunelurile sunt cu siguranţă un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă în orice oraş, pentru că poţi adăuga oricâte straturi de adâncime doreşti până când congestia este rezolvată', a explicat el. Dincolo de viziunea sa 'optimistă' asupra viitorului Indoneziei ca ţară în curs de dezvoltare, conversaţia s-a axat pe perspectivele sale originale şi îndrăzneţe pentru viitorul Terrei. Jakarta l-a invitat pe Musk să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru racheta sa SpaceX, subliniind avantajele unei amplasări în apropierea Ecuatorului.

Cel mai bogat om din lume a declarat că şi-ar dori să vadă dezvoltarea unor baze de lansare a rachetelor în întreaga lume, care ar permite oamenilor să călătorească 'până în cealaltă parte a lumii' cu de 20 de ori viteza sunetului.

'Cred că ar deschide cu adevărat lumea dacă ai putea călători oriunde în mai puţin de o oră', a subliniat el. Cu toate visele sale îndrăzneţe despre viitor, antreprenorul nu s-a putut abţine să nu glumească, atrăgând atenţia că el însuşi este la mila capriciilor energetice ale planetei. 'Mă uit la acest video şi este atât de ciudat. Stau aici, pe întuneric, înconjurat de lumânări', s-a amuzat el, notează Agerpres.

Vezi și - Elon Musk, în vizorul președintelui. Joe Biden: ”Relațiile lui străine merită să fie analizate”. Ce a vorbit antreprenorul cu Putin

Președintele american Joe Biden spune că relațiile lui Elon Musk cu țările străine sunt „demne de a fi analizate”. Biden a fost întrebat dacă Elon Musk reprezintă o amenințare la securitatea națională și dacă Arabia Saudită, care l-a ajutat să cumpere Twitter, ar trebui investigată. Prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită a transferat o participație însemnată la achiziția Twitter de 1,89 miliarde de dolari în preluarea făcută de Musk.

Luna aceasta, miza regatului a atras atenția unui senator democrat, care a cerut o anchetă asupra înțelegerii. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel