Elon Musk, ținta criticilor. A răspândit informații nefondate despre incidentul cu soțul lui Pelosi
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Elon Musk a fost criticat după ce a răspândit un zvon despre incidentul de la reședința Pelosi.

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, s-a făcut duminică ecoul unui zvon despre agresiunea asupra soţului preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, stârnind critici în mass-media, mai ales că recenta sa achiziţie a reţelei de socializare a provocat temeri că relaxarea moderării conţinuturilor va alimenta dezinformarea pe Twitter.

Există o mică posibilitate ca aparenţele să fie înşelătoare, a scris enigmatic Musk pe Twitter, mesaj la care a adăugat un link ce trimite la articol apărut pe website-ul conservator Santa Monica Observer, care a mai publicat terorii ale conspiraţiei şi ştiri false, scrie cotidianul Los Angeles Times, citat duminică de AFP.

Ce s-a întâmplat?



Paul Pelosi, soţul lui Nancy Pelosi, a fost atacat duminică la domiciliul lor din San Francisco de un bărbat înarmat cu un ciocan şi care de fapt o căuta pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, dar ea nu era acasă. În vârstă de 82 de ani, Paul Pelosi suferă de o fractură craniană în urma acestui atac şi este spitalizat.

Conform teoriei vehiculate de acel website în respectivul articol, care acum nu mai poate fi accesat, la domiciliul soţilor Pelosi nu ar fi avut loc nici un atac, iar Paul Pelosi s-ar fi aflat acolo împreună cu un bărbat care se prostitua ca homosexual.
Prin postarea sa pe Twitter, Elon Musk a reacţionat la un tweet al fostei candidate democrate la preşedinţia SUA învinsă de republicanul Donald Trump în 2016, Hillary Clinton, în care aceasta critica teoriile conspiraţiei răspândite de republicani. Partidul Republican şi purtătorii săi de cuvânt răspândesc cu regularitate discursuri de ură şi teorii conspiraţioniste complet demente. Este şocant, dar nu surprinzător, şi rezultatul este violenţa, a criticat Hillary Clinton.

Ce dorea să facă Musk cu Twitter



Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertăţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori că doreşte să acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzată până în prezent că prin modul său de moderare a conţinuturilor cenzurează anumite opinii şi care i-a suspendat contul lui Donald Trump. Totuşi, pentru a-şi asigura furnizorii de publicitate, ce asigură veniturile Twitter, Musk a promis că această platformă va avea un consiliu de moderare a conţinuturilor.

La câteva zile după achiziţia Twitter de către Elon Musk, reţeaua de socializare este ţinta unor atacuri coordonate desfăşurate de troli care o inundă cu conţinuturi cu mesaje de ură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel