Elon Musk, dat în judecată de acționari ai Twitter
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 27 mai 2022, 12:33
WhatsApp
Elon Musk, dat în judecată de acționari ai Twitter
Elon Muska fost dat în judecată de acționari ai Twitter.

Elon Musk a fost dat în judecată de acţionari ai Twitter, pentru dezvăluirea întârziată a participaţiei acumulate la compania de social media, scrie The Guardian. Plângerea a fost depusă miercuri la tribunalul federal din California.

Investitorii spun că Musk a economisit 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până pe 14 martie. După aceea, a continuat să cumpere acţiuni şi, în cele din urmă, a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deţine deja 9,2% din companie.

„Prin amânarea dezvăluirii participației sale la Twitter, Musk s-a implicat în manipularea pieței și a cumpărat acțiuni Twitter la un preț artificial scăzut”, au spus investitorii, în frunte cu William Heresniak.

Nici Musk, nici avocatul său nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze. Investitorii au spus că recenta scădere a acțiunilor Tesla a pus în „pericol major” capacitatea lui Musk de a-și finanța achiziția Twitter, deoarece a promis acțiunile ca garanție pentru a-și asigura împrumuturile de care are nevoie pentru a cumpăra compania. Acțiunile Tesla s-au tranzacționat în jur de 700 de dolari joi, în scădere față de peste 1.000 de dolari la începutul lunii aprilie. Momentul dezvăluirii de către Musk a participației sale a declanșat deja o investigație a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA, a raportat Wall Street Journal la începutul acestei luni.

G Ad:

Acțiunile Tesla au scăzut cu 40%, în ultimul an. Cât de tare s-a zguduit averea lui Musk

Acțiunile Tesla au fost supuse unei presiuni imense în ultimul timp, acțiunile scăzând cu aproximativ 40% de la începutul anului. Valoarea netă a averii lui Musk a suferit un impact substanțial, ca urmare a acestui lucru.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea netă a lui Elon Musk se ridică la 193 de miliarde de dolari la 25 mai 2022. Aceasta înseamnă că Musk a pierdut 77,6 miliarde de dolari din averea sa de la începutul anului.

Cu toate acestea, Musk este încă cea mai bogată persoană din lume după avere. Cel mai apropiat rival al său, fondatorul Amazon Jeff Bezos, este cotat în prezent cu o avere netă de 128 de miliarde de dolari. Similar cu Musk, averea netă a lui Bezos a primit, de asemenea, un impact semnificativ în acest an, scăzând cu 64,6 miliarde de dolari. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro