Elon Musk, avertisment: O recesiune este inevitabilă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Geralt
Foto: Pixabay, de Geralt
Elon Musk avertizează că o criză economică va lovi curând.

Miliardarul Elon Musk a declarat marți că o recesiune este „inevitabilă” și probabil ar avea loc mai devreme decât mai târziu, scrie Insider. CEO-ul Tesla a făcut aceste comentarii la Forumul Economic din Qatar, unde a fost întrebat despre evoluția economiei, fiind pus să comenteze afirmațiile făcute de oficialii administrației Biden care au spus că o recesiune în SUA "nu este inevitabilă".

"Ei bine, cred că o recesiune este inevitabilă la un moment dat.", a răspuns Elon Musk. "În ceea ce privește dacă există o recesiune pe termen scurt, cred că este mai probabil decât nu. Presupunând că nu este o certitudine, dar pare mai probabil (să se întâmple) decât să nu".

Evaluarea lui Musk vine în timp ce Wall Street a prognozat șanse mai mari de o recesiune. Goldman Sachs și-a ridicat predicția de recesiune la 30% de la 15% marți. Economistul-șef al Goldman, Jan Hatzius, le-a scris clienților: "Acum vedem că riscul de recesiune este mai mare și mai prelungit".

Alte instituții financiare precum Deutsche Bank, Morgan Stanley și Nomura au avertizat că acum există o probabilitate mult mai mare să apară o recesiune. Deși mulți sunt optimiști și cred că nu va fi o recesiune lungă lungă, asemănătoare cu cea din 2008.

Joe Biden: Suntem într-o poziție mai puternică decât orice națiune din lume pentru a depăși această inflație

Elon Musk a vorbit anterior despre modul în care SUA se apropie rapid de recesiune. În decembrie, el a spus că "sentimentul său instinctiv" o recesiune va avea loc probabil în primăvara sau vara lui 2022, dar nu mai târziu de 2023.

"Am trecut prin câteva recesiuni", a spus el la o conferință de tehnologie în mai. "Și ceea ce tinde să se întâmple este că, dacă ai un boom care durează prea mult, primești o alocare greșită a capitalului. Începe să plouă bani pe proști, practic", a adăugat Musk.

Între timp, președintele Joe Biden a subliniat într-un interviu pentru Associated Press săptămâna trecută că o recesiune este încă evitabilă și i-a îndemnat pe americani să rămână încrezători.

"În primul rând, nu este inevitabil", a spus el pentru AP. "În al doilea rând, suntem într-o poziție mai puternică decât orice națiune din lume pentru a depăși această inflație".

Ministrul german de Finanțe avertizează că „va veni o criză economică severă”: Vor fi trei până la patru, poate cinci ani de penurie

Ministrul german de Finanțe Christian Lindner (FDP) s-a alăturat vocilor care avertizează asupra unei crize economice severe care urmează să vină Germania, spunând că acest „pericol” se datorează „creșterii puternice a prețurilor la energie, problemelor lanțului de aprovizionare și inflației.”

Lindner a făcut predicția în cadrul emisiunii politice „Heute Journal” din Germania ZDF, duminică seara, spunând că deja „în câteva săptămâni sau luni”, conform politicianului, Germania „ar putea avea o situație foarte îngrijorătoare”. El a prognozat „trei până la patru, poate cinci ani de penurie”.

Ministrul a spus că guvernul german trebuie să formuleze un răspuns la această criză: „În această situație, nu trebuie să fim pretențioși”. 

Acesta a adăugat că este necesar să vorbim despre toate opțiunile, inclusiv despre timpii de funcționare prelungiți pentru cele trei centrale nucleare care sunt încă în funcțiune în Germania.

Din cauza lipsei livrărilor de gaze din Rusia, partidul lui Lindner, Democrații Liberi (FDP), cere ca cele trei centrale nucleare germane încă în funcțiune să fie măcar verificate din nou. SPD și Verzii, pe de altă parte, vor să elimine complet energia nucleară până la sfârșitul anului, așa cum a fost planificat anterior de marea coaliție. Cele trei reactoare rămase ar trebui să fie în sfârșit offline până la sfârșitul lunii decembrie, așa cum prevede Legea privind energia atomică. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel