Elon Musk are banii pentru a cumpăra Twitter. Anunţ din SUA
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 05 mai 2022, 23:36
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Elon Musk ar fi strâns banii necesari pentru a finanţa preluarea Twitter, alături de alţi investitori. 

Într-un document transmis miercuri, şeful Tesla şi SpaceX numeşte un total de 19 investitori care au acceptat să contribuie la achiziţionarea reţelei de socializare. Multimiliardarul Larry Ellison, care a co-fondat gigantul informatic Oracle şi face parte din consiliul de administraţie al Tesla, urmează să contribuie cu un miliard de dolari.

Printre principalii contributori se numără şi fondurile de investiţii Sequoia Capital (800 de milioane de dolari) şi Vy Capital (700 de milioane) precum şi platforma de schimb de criptomonede Binance (500 de milioane).

Prinţul bin Talal, la rândul său, va pune la dispoziţie aproape 35 de milioane din acţiunile sale de pe Twitter odată ce preluarea va fi finalizată pentru a păstra o participaţie în capitalul companiei pe care Elon Musk doreşte să o retragă de la Bursa de Valori din New York.

Aceasta reprezintă aproximativ 1,9 miliarde de dolari la preţul de cumpărare propus de şeful Tesla, 54,20 dolari per acţiune.

Investitorul saudit a considerat iniţial oferta lui Musk prea scăzută în raport cu valoarea intrinsecă a Twitter.

Îmi pare bine să iau legătura cu tine, 'noul' meu prieten @elonmusk, a scris prinţul bin Talal joi pe Twitter, în răspuns la o postare a şefului Tesla la mijlocul lunii aprilie. Cred că vei fi un lider excelent pentru Twitter pentru a-şi propulsa şi maximiza potenţialul imens, a adăugat el, citat de Agerpres.

Bill Gates e de părere că Elon Musk ar putea distruge Twitter

„Patronajul lui Elon Musk ar putea înrăutăţi situaţia”, a declarat miliardarul la un eveniment găzduit de The Wall Street Journal. „Cu toate acestea, ar trebui să avem mintea deschisă şi să nu-l subestimăm niciodată pe Elon”, a adăugat Bill Gates.

Săptămâna trecută, Twitter a acceptat oferta de cumpărare a lui Musk, de aproximativ 44 de miliarde de dolari. Acordul este de aşteptat să se încheie în cursul anului, în aşteptarea aprobării acţionarilor şi autorităţilor de reglementare.

Fondatorul Microsoft şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Musk ar putea aborda dezinformarea pe platforma de socializare, mai ales având în vedere accentul pe care îl pune pe promovarea „libertăţii de exprimare”. Săptămâna trecută, Musk a declarat că defineşte libertatea de exprimare drept „un concept în perfect acord cu legea”. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?