Elon Musk anunță mai multe schimbări la X - în urma afirmațiilor că numărul de utilizatori s-a prăbușit
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Reuters Marketplace
Reuters Marketplace
Elon Musk a anunțat noi modificări la platforma de socializare X, prin care anumite conturi vor primi gratuit funcții premium.    

Miliardarul din domeniul tehnologiei, scriind pe platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, a declarat că toate conturile cu mai mult de 2.500 de abonați verificați vor putea avea acces la funcții care costă de obicei 8 dolari pe lună.

Caracteristicile premium includ posibilitatea de a edita și de a scrie mesaje mai lungi, precum și de a reduce numărul de reclame văzute de utilizator. De asemenea, titularul contului primește o bifă albastră în dreptul numelui afișat.

Premium și Premium+ - ultima dintre acestea costă 16 dolari (12,60 lire sterline) pe lună - oferă utilizatorilor acces la Grok, un model de inteligență artificială care este menit să "răspundă la aproape orice", potrivit site-ului său.

Deciziile vin după ce compania a negat rapoartele conform cărora numărul de persoane care se conectează la X a scăzut vertiginos de când Musk a preluat conducerea.

Utilizatorii zilnici la nivel mondial ai aplicației mobile X au scăzut cu 15% față de anul precedent, potrivit cercetărilor efectuate de Sensor Tower

Utilizatorii zilnici la nivel mondial ai aplicației mobile X au scăzut la 174 de milioane în luna februarie, cu 15% mai puțin decât în anul precedent, potrivit cercetărilor efectuate de firma de date Sensor Tower.

Cifrele proprii ale X sugerează, de asemenea, un declin din noiembrie 2022, a relatat partenerul american al Sky News, NBC News.

Compania a declarat la începutul acestei luni că are 250 de milioane de utilizatori activi zilnic - ceea ce reprezintă o scădere față de cele 258 de milioane susținute de Musk în momentul în care a preluat firma.

"Este posibil ca acest declin al utilizatorilor activi ai aplicației mobile X să fi fost determinat de frustrarea utilizatorilor față de conținutul flagrant, de problemele tehnice generale ale platformei și de amenințarea tot mai mare a platformelor video de tip short-form", a declarat Abe Yousef, analist senior al Sensor Tower.

Un purtător de cuvânt al X a descris cifrele cercetării ca fiind "inexacte" și a adăugat: "Atât propriile noastre date, cât și datele raportate de alte platforme spun o poveste diferită", conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Utilizarea Twitter în SUA "a scăzut cu o cincime" de la preluarea de către Elon Musk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel