Data actualizării:
Data publicării:

Elon Musk a înfuriat, din nou, Ucraina. Miliardarul a blocat un atac masiv cu drone asupra flotei ruse din Marea Neagră, descris drept un „mini-Pearl Harbor”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Miliardarul Elon Musk a blocat un atac devastator al ucrainenilor asupra flotei ruse din Marea Neagră.

Știrile de azi dimineață publicate de Sky News au raportat că Elon Musk le-a „ordonat în secret” inginerilor săi să oprească satelitul Starlink al companiei sale pentru a contracara un atac ucrainean asupra flotei navale ruse din Marea Neagră, conform CNN.

Potrivit relatării, pe măsură ce dronele submarine ucrainene încărcate cu explozibili se apropiau de flota rusă, acestea „și-au pierdut conectivitatea și au eșuat pe țărm”.

Sursele inițiale au precizat că Musk ar fi luat decizia, contrar cererilor disperate din partea oficialilor ucraineni, din cauza temerilor că Moscova ar răspunde la atac cu un atac nuclear.

S-a spus că temerile miliardarului au fost întărite de discuțiile cu „înalți oficiali ruși”. De asemenea, s-a precizat că atacul ar fi putut reprezenta un „mini-Pearl Harbor”.

Ce spune Elon Musk

 

Elon Musk a povestit pe X, fosta rețea Twitter, pe care chiar el o deține. El a precizat că „regiunile Starlink în cauză nu au fost activate. SpaceX nu a dezactivat nimic”.

Cu toate acestea, el a adăugat că, deși nu le-a ordonat inginerilor să oprească sistemul prin satelit, el a refuzat cererile ucrainene de a-l porni.

„A existat o cerere de urgență din partea autorităților guvernamentale de a activa Starlink până la Sevastopol”, a spus el.

„Intenția evidentă este aceea de a scufunda cea mai mare parte a flotei ruse. Dacă aș fi fost de acord cu cererea lor, atunci SpaceX ar fi complice în mod explicit la un act major de război și escaladare a conflictului”, a spus Elon Musk.

Această recunoaștere tacită că a împiedicat efectiv Kievul să dea o lovitură semnificativă împotriva unei țări de care a fost invadată cu mai bine de 18 luni în urmă a determinat, în mod previzibil, un răspuns larg răspândit și furios.

Mulți susțin că oferă alte dovezi ale aparentei sale dorințe de a împiedica eforturile Ucrainei de a învinge Rusia - pe care le vom trata mai detaliat într-o postare separată în curând.

Reacție furioasă de la Kiev

Un consilier principal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat furios la decizia lui Elon Musk de a bloca atacul ucrainenilor.

„Uneori, o greșeală este mult mai mult decât o simplă greșeală”, a spus Mykhailo Podolyak pe Twitter.

„Nepermițând dronelor ucrainene să distrugă o parte din flota militară rusă (!) prin interferența Starlink, Elon Musk a permis acestei flote să tragă rachete Kalibr în orașele ucrainene. Ca urmare, civili și copii sunt uciși. Acesta este prețul unui cocktail de ignoranță și ego sporit

Cu toate acestea, rămâne următoarea întrebare: de ce unii oameni doresc atât de disperat să apere criminalii de război și dorința lor de a comite o crimă? Ei își dau seama că fac rău și încurajează răul?”, a spus consilierul Podolyak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel