Elon Musk a încălcat acordul cu autoritățile americane de primi aprobare pentru mesajele de pe Twitter
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a anunțat că Elon Musk a încălcat de două ori un acord din 2018.

Conform The Verge, SEC consideră că CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu a respectat înțelegerile cu Comisia care presupuneau că este nevoie de un avocat pentru a publica orice tip de mesaj pe Twitter despre compania sa.

Astfel, avocații Tesla nu s-au implicat în mai 2020, când Elon Musk a anunțat că prețul acțiunilor companiei sale era „prea mare totuși”. Nici în iulie 2019 nu s-a cerut acordul unui jurist pentru un mesaj în care Musk spunea că vrea să facă 1.000 de panouri solare Tesla pe săptămână până la finalul anului respectiv.

Ce s-a întâmplat după mesajele necenzurate ale lui Musk?

SEC a trimis scrisori Tesla și în 2019, dar și în 2020, la scurt timp după fiecare dintre controversatele mesaje, dar nu a luat măsuri împotriva companiei. Musk a încurcat-o prima dată cu Comisia în august 2018, după ce a spus că „fondurile sunt securizate” pentru a ridica prețul acțiunilor Tesla la 420 dolari. În realitate, acesta nu făcuse acest lucru, ci doar vorbise preliminar cu Arabia Saudită). Agenția l-a acuzat în luna septembrie a acelui an de fraudă, iar din acordul ulterior reieșea regula pomenită mai devreme,

SEC a scris companiei în august 2019 când a venit vorba de mesajul de pe Twitter legat de panourile solare, spunând că este o încălcare flagrantă a înțelegerii dintre cele două părți. Însă, Tesla a anunțat că ce a făcut Musk a fost doar „cu totul aspirațional”. „Tesla a renunțat la cererile instanței judecătorești”, a transmis Steven Buchholz, unul dintre oficialii SEC. Acest lucru s-a întâmplat în 2020, când SEC a concluzionat că mesajul de pe Twitter al lui Musk despre acțiunile Tesla era doar opinia sa.

Miliardarul s-a purtat mereu urât cu Comisia

Elon Musk a participat la un interviu în emisiunea „60 Minutes” în 2018 și a spus că nimeni nu-i aprobă sau respinge mesajele pe Twitter, în ciuda a ceea ce s-a stabilit în acordul cu Comisia. Atitudinea sfidătoare a miliardarului a putut fi observată și în iulie 200, când a spus: „SEC, un acronim din trei litere, cuvântul de la mijloc este Elon’s”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel