Data actualizării:
Data publicării:

Elisabeta Badea, "doamna popicelor", umilită de statul român. Marius Marinescu, revoltat: Rușine!

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
medalii-de-aur
medalii-de-aur

Elisabeta Badea, campioană mondială la popice, este umilită de statul român, căruia i-a adus faimă la nivel mondial. Fostul senator Marius Marinescu, care a mărit lista celor care iau indemnizație de merit, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la modul în care sunt acordate. 

"Știți cum se spune că niciun lucru bun nu rămâne nepedepsit. Elisabeta Badea a adus imagine bună României și cum se comportă statul cu domnia sa"

foto: captură Antena 1

(w670) Captură f

"Doamna Elisabeta Badea este campioană mondială la popice, are multe medalii de aur, s-a cântat   imnul României în nenumărate rânduri și, acum, când are nevoie de ajutor, este umilită de stat. E o rușine a statului român, căruia Elisabeta i-a adus multă faimă, multă glorie și acum statul român i-a întors spatele. Putem să spunem: 'Rușine, Președinție! Rușine, Parlament! Rușine, Guvern! Rușine, România!'. Știți cum se spune că niciun lucru bun nu rămâne nepedepsit. Elisabeta Badea a adus imagine bună României și cum se comportă statul cu domnia sa", a spus fostul senator Marius Marinescu pentru dcnews.ro. 

foto: captură Antena Stars

(w670) Captură f

Fosta campioană la popice Elisabeta Badea, cunoscută în țara noastră ca "doamna popicelor" a spus, pentru dcnews.ro, că acum se ocupă cu tot ceea ce înseamnă muncă cinstită: "N-am refuzat nimic în perioada de când am terminat cu sportul. La ora actuală, plimb câini, pentru că sunt și o mare iubitoare de animale. Tot ce înseamnă muncă cinstită nu refuz. Da, mi se întâmplă să fac și curățenie, plimb căței, am aproape două luni de când plimb cățeii unei doamne plecate în Anglia. Înainte de sărbători, prietenii, vecinii au nevoie la curățenie. Am ieșit la pensie la vârstă, am vârsta de pensionare și am pensie de 428 de lei pe lună. Am depus cererea pentru indemnizația de merit, nu am primit niciun răspuns deocamdată. Suntem șapte colegi de breaslă care ne-am unit. S-au unit cu mine când au văzut că nu mă las bătută și lupt în ideea că ar fi trebuit scoasă aceste chestie de 60 de ani, pentru că este o discriminare grosolană, olimpicii iau rentă viageră imediat după ce-și încetează activitatea sportivă. Nu văd care e diferența între un sportiv olimpic și unul mondial. Diferența e doar la numărul de medalii și valoarea lor. Nu e în regulă să fim considerați sportivi de categoria a doua. Eu lupt de trei ani. Acum am cererea depusă, am împlinit 60 de ani, iar răspunsurile sunt grosolane: să moară cineva din listă". Campioana României la popice a spus că sunt reprezentați în instanță de o avocată care a dat Ministerul Sportului în judecată, pentru că în lista celor 1650 de persoane care primesc indemnizația de merit sunt foarte multe nereguli cu atât mai mult cu cât nu a fost o listă publică. 

Se putea bucura de peste 3.000 de lei pe lună, dar statul român așteaptă morți

"Trebuie să așteptăm să moară din 1.500 de persoane, o sută de persoane ca să le ia ei locurile celor de pe listă"

În România, sunt 1.650 de persoane care primesc indemnizația de merit. Prima lege, din 2002, stabilea 1.500 de indemnizații de merit. "Pentru sporturile neolimpice a fost adoptată legea 118/2002, prin care perfomanța în sport (n.r. sporturi neolimpice), cultură și știință se recompensează cu indemnizație de merit echivalentă a trei salarii minime pe economie. Când eram senator a venit la mine domnul secretar de stat era atunci Octavian Bellu, antrenor național la gimnastică, și mi-a spus că sunt o sută de personalități care așteaptă să ia indemnizația de merit, dar nu pot să ia indemnizație fiindcă trebuie să așteptăm să moară din 1.500 de persoane, o sută de persoane ca să le ia ei locurile celor de pe listă. Am promovat lege, care a intrat în vigoare, legea 239/2008, prin care am suplimentat numărul de locuri de la 1.500 la 1.650 ca să intre toți cei care solicitau indemnizația de merit. Dar, din păcate, în loc să intre cei care merită, au intrat pe liste alte persoane", a spus Marius Marinescu, pentru dcnews.ro. 

O comisie analizează cererile pentru indemnizația de venit. Este condusă, la nivel național, de către președintele Academiei Române, care evaluează cererile sportivilor care au obținut performanță la nivel mondiale, cererile oamenilor de cultură și oamenilor de știință. Ministerul Sportului, Ministerul Educației și Ministerul Culturii promovează cererile pentru indemnizația de merit și această comisie stabilește cine primește indemnizație și cine nu, a precizat fostul senator Marius Marinescu, pentru dcnews.ro. 

Marius Marinescu susține că organele abilitate de control trebuie "să ia la rost toate indemnizațiile de merit, cine nu merită trebuie scos de pe listă, pentru că asta e un furt. E un furt al drepturilor unor personalități care merită aceste indemnizații de merit". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel