Eliminare tarife roaming. Companiile de telecomunicații cer ajutor de la Bruxelles
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Comisia Europeană (CE) ar trebui să ajute companiile de telecomunicaţii prin reducerea costurilor legate de spectru şi permiţând mai multe fuziuni, pentru a ajuta la compensarea pierderii veniturilor în urma eliminării tarifelor de roaming în Europa, a afirmat, marţi, şeful companiei britanice Vodafone, Vittorio Colao, transmite Reuters. 

Luna aceasta, Comisia Europeană a anunţat că a ajuns la un acord cu privire la eliminarea tarifelor de roaming începând cu 15 iunie 2017. 

Prezent la Congresul mondial al telefoniei mobile (MWC) de la Barcelona, Colao a anunţat că a avut o întâlnire constructivă cu Andrus Ansip, vicepreşedinte al Comisiei, responsabil de piaţa unică digitală. 

Şeful Vodafone a apreciat că autorităţile de reglementare din Europa încă subestimează modul în care actualul cadru legislativ îngreunează capacitatea companiilor de telecomunicaţii de a susţine investiţii, într-un moment în care se confruntă cu scăderea veniturilor şi a profiturilor. 

"Continuă să fie un element lipsă în dezbatere: conştientizarea investiţiilor necesare şi cât de scăzute sunt profiturile. Celebrăm moartea roamingului, dar nimeni nu înţelege cum vor fi restituite veniturile companiilor de telecomunicaţii", le-a declarat jurnaliştilor Colao. 

Acesta a explicat că Europa trebuie să ia exemplul politicilor din SUA din domeniul consolidării şi să permită firmelor care operează pe aceeaşi piaţă să fuzioneze şi să-şi reducă costurile. 

"Mari tranzacţii s-au realizat în SUA, în timp ce în Europa sunt blocate tranzacţiile mici", a afirmat Colao, exprimându-şi frustrarea că vânzarea operaţiunilor Vodafone din Noua Zealandă către Sky Network Television a fost blocată, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel