Eliminarea pensiilor speciale, la VOT. A fost ales proiectul PSD - LIVE VIDEO
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 17 feb, 15:10
foto captură video
A fost votată eliminarea pensiilor speciale, în Parlament. 

UPDATE: Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD. UDMR nu a votat.

UPDATE: Varianta propusă pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este cea a PSD, inițiată de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, deputații Simonis Alfred, Marius Budăi și Lucian Romașcanu, cu amendamente. 

Inițiativele PNL și USR au fost respinse. 

---- 

Se pare că se va vota proiectul USR de eliminare a pensiior speciale, conform Digi24. Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, afirmă că încă nu se știe ce proiect intră la vot. Cosette Chichirău a completat că, din informații, se pare că proiectul inițiat de USR va intra la vot pentru eliminarea pensiilor speciale. Ea a anunțat, la Digi24, că ”pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi complet abrogate”, neconsiderând că ar fi motive prin care să pice la CCR. 

”Am convenit, ca urmare a unei propuneri formulate de liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, dar şi cu sprijinul majorităţii grupurilor parlamentare, să formulăm o propunere de completare a ordinii de zi pentru şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului de astăzi, (..) cu adoptarea proiectului de lege de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor. Vă explic că sunt trei propuneri de legi, iniţiate de trei grupuri parlamentare, proiecte lege prin care se modifică Legea statutului şi deputaţilor şi senatorilor, în sensul abrogării a două articole care instituie dreptul la pensie specială”, a anunțat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, el venind cu această propunere de suplimentare, votată de 367 de parlamentari ”pentru”. 30 de parlamentari s-au abținut.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro