Eliminare indemnizații scriitori. ”Logica lipsește cu desăvârșire”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Uniunea Scriitorilor din România reacționează cu privire la eliminarea indemnizațiilor pentru scriitori.

Uniunea Scriitorilor din România (USR) susţine că nu este fundamentată financiar o eventuală adoptare în Parlament a unui act normativ care ar elimina indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi.

"Propunerea eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, făcută în Parlament, a stârnit numeroase reacţii de respingere, fireşti, în mediul public. Logica financiară a unei asemenea eliminări lipseşte cu desăvârşire, fiindcă există un număr restrâns de scriitori care beneficiază de indemnizaţii de merit, ca o recunoaştere simbolică şi materială a contribuţiei lor la literatura şi cultura română", se precizează într-un comunicat de presă al al organizaţiei transmis, miercuri, Agerpres.

Consultări cu liderii grupurilor parlamentare

Potrivit sursei citate, conducerea Uniunii Scriitorilor din România, prin prim-vicepreşedintele Varujan Vosganian, a avut consultări cu liderii tuturor grupurilor parlamentare, pentru a preîntâmpina o eventuală decizie politică, "fundamental greşită, care să afecteze senectutea celor mai importanţi scriitori români de azi".

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI.

Amendament adoptat

Totodată, la propunerea preşedintelui comisiei, social-democratul Adrian Solomon, a fost adoptat un amendament care vizează eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti, dar şi a indemnizaţiei de 50% pentru ziariştii care au ieşit la pensie, membrii ai unor asociaţii de profil. Solomon a precizat însă că nu va susţine prevederile respective în plen.

PSD a precizat, marţi, că se opune "categoric" eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi a drepturilor altor categorii profesionale şi a menţionat că Adrian Solomon nu a avut mandat din partea partidului pentru acest amendament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel