Elicopterul rus doborât în Caucaz. Azerbaidjanul a REACȚIONAT
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto: captura video youtube
foto: captura video youtube
Ca urmare a incidentului de astăzi din Munții Caucaz, Azerbaidjanul a oferit explicații. Iată ce s-a întâmplat cu elicopterul Federației Ruse.

În urmă cu câteva ore, un elicopter al Federației Ruse a fost doborât în zona munților Caucaz (vezi AICI). Incidentul a avut loc pe fondul conflictului din disputata regiune Nagorno-Karabakh, elicopterul rus escortând un convoi militar.

Oficialii azeri, reacție surprinzătoare

Azerbaidjanul a declarat că forțele sale au doborât accidental un elicopter rus lângă granița cu Armenia, exprimându-și scuze față de Moscova și disponibilitatea de a plăti despăgubiri. "Partea azeră oferă scuze părții ruse în legătură cu acest incident tragic", a declarat luni ministerul de externe într-o declarație, adăugând că mișcarea a fost un accident și "nu vizează" Moscova.

În același timp, Ministerul apărării de la Moscova a declarat că elicopterul a fost lovit de un sistem de apărare antiaeriană și a lansat o anchetă pentru a stabili cine a fost responsabil pentru faptă. Ministerul de externe al Azerbaidjanului a declarat că elicopterul a zburat la o altitudine mică și aproape de granița de stat dintre Armenia și Azerbaidjan, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel