Elicopterul care îl transporta pe preşedintele iranian s-a prăbușit. "Niciun semn de viață umană" / UPDATE: A murit și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Elicopterul în care se afla președintele iranian și alți oficiali a fost localizat.

UPDATE: A murit și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian. Președintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian au murit în accidentul de elicopter, au confirmat mai multe agenții de presă iraniene, citate de Al Jazeera

Alături de președintele Iranului, ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian, reprezentantul liderului suprem al Iranului la Tabriz și imamul moscheii din Tabriz Muhammad Ali Ali Hashim, guvernatorul provinciei Azerbaidjan de Est Malik Rahmati, membri ai serviciului de securitate al președintelui iranian, în elicopter se mai aflau și un angajat al Corpului Gărzii Revoluționare Iraniene (SEPAH) și cei doi piloți.

Elicopterul în care se află preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi alţi oficiali, între care ministrul de externe, a fost localizat pe un munte din nord-vestul Iranului, au anunţat luni serviciile de salvare, estimând că situaţia "nu este bună" pentru a găsi supravieţuitori, relatează AFP şi Reuters.

"Elicopterul preşedintelui a fost localizat. Echipele de salvare se apropie de locul accidentului (...) Situaţia nu este bună", a declarat şeful Semilunii Roşii, Pirhossein Koolivand.

Reamintim că un elicopter a fost implicat duminică într-un accident într-o zonă muntoasă din nord-vestul Iranului. La bord se aflau mai mulți oficiali, inclusiv președintele Ebrahim Raisi și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian. Declarațiile oficialilor iranieni și relatările mass-media locale sugerează că elicopterul s-a prăbușit. Acesta făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere care transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul țării. Două dintre elicoptere au aterizat fără probleme în orașul Tabriz.

Niciun semn de viaţă umană

Potrivit televiziunii de stat iraniene, echipele de salvare nu au detectat luni "niciun semn" de viață umană în elicopterul la bordul căruia se afla președintele iranian Ebrahim Raisi și care s-a prăbușit duminică în nord-vestul Iranului, relatează AFP. "În acest stadiu nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viaţă", a anunţat televiziunea iraniană după localizarea aparatului de zbor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel