Elicoptere, oameni și câini caută un fost soldat
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 30 mai 2021, 19:02
WhatsApp
Elicoptere, oameni și câini caută un fost soldat care a tras asupra poliției.

Elicoptere, echipaje cu câini și peste 200 de ofițeri caută în jurul orașului Le Lardin-Saint-Lazare din regiunea Dordogne un fost soldat, puternic înarmat, care a deschis focul asupra poliției, relatează BBC.

Rapoartele spun că bărbatul are în jur de 30 de ani, este violent și este înarmat cu o armă de mare calibru.

Guvernul local a cerut locuitorilor să rămână în interior.

„Omul s-a dus peste noapte acasă la fosta sa parteneră. A avut loc o dispută care a dus la intervenția jandarmilor și suspectul a tras asupra lor. A fugit apoi în pădurile din apropiere", a declarat pentru televiziunea BFM prefectul Dordogne Frédéric Périssat, notează Mediafax.

Périssat a adăugat că bărbatul se află într-o zonă „împădurită” înconjurată de poliție.

Franceinfo relatează că incidentul a început sâmbătă seara, când bărbatul l-a atacat pe noul prieten al fostei partenere și l-ar fi împușcat. Femeia și copiii ei nu au fost răniți și sunt acum sub protecția poliției, au spus autoritățile.

Când a sosit poliția, bărbatul a tras asupra ofițerilor, înainte de a fugi în pădure. Până în prezent, nu au existat victime în poliție, deși mai multe vehicule au fost avariate.

Primarul a declarat pentru BFM că suspectul a fost eliberat din închisoare și că purta o brățară electronică. I s-a interzis să viziteze casa fostei partenere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?