Elicopter SMURD, prăbușit la Iași. Gestul nepoatei uneia dintre victime, la 16 ani distanță. "Sper să îi continui visul"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Elicopter SMURD, prăbușit la Iași. Gestul nepoatei uneia dintre victime, la 16 ani distanță. "Sper să îi continui visul" / Foto: Captură video PRO TV
Elicopter SMURD, prăbușit la Iași. Gestul nepoatei uneia dintre victime, la 16 ani distanță. "Sper să îi continui visul" / Foto: Captură video PRO TV
Au trecut 16 ani de la cumplitul accident aviatic de la Iași, în care și-au pierdut viața patru membri ai unui echipaj SMURD.

Medicii din Iași au comemorat în aceste zile 16 ani de la cumplitul accident aviatic în care au murit patru membri ai unui echipaj SMURD aflat în misiune, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit. Salvatorii nu au fost dați uitării. Nepoata uneia dintre asistentele care a murit atunci încearcă astăzi să împlinească visul măreț al mătușii ei.

Alexandra Haută are 28 de ani și este medic rezident în anul al III-lea. Ea lucrează astăzi în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași, adică în același loc în care a lucrat și mătușa ei, asistenta medicală Mioara Haută, până la tragedia aviatică din 2006. Tânăra a mărturisit la PRO TV că iubește medicina încă din copilărie, datorită mătușii sale.

"Sper să îi continui visul"

"Sper că prin ceea ce fac eu astăzi îi continui visul și că o fac cu același devotament cu care o făcea ea, cu entuziasm, vorbea mereu cu pasiune despre cazurile pe care le avea. Ea își petrecea mult timp cu mine și cu verișoara mea, nu avea copii, își dedica timpul nouă și educației noastre, încerca să ne convingă că medicina de urgență este frumoasă și merită urmată. Pot spune că pentru mine a fost o încurajare și impuls să continui.”, a declarat Alexandra Haută, medic rezident.

Mătușa Alexandrei a pierit în elicopterul care s-a prăbușit pe 9 ianuarie 2006 în Iași, alături de medicul Liliana Puiu, pilotul Valentin Stănescu și copilotul Augustin Toma. Aparatul se prăbușise la mai puțin de 10 minute de la decolare, atunci când echipajul efectua zborul de încălzire al elicopterului.

“După fiecare astfel de tragedie a existat o mare durere în echipă. Suntem bucuroși că aici la Iași rezidenții aleg medicina de urgență și vin, unul este rezidentul șef care are o legătura strânsă de familie, de sânge cu asistenta noastră din accidental din 2006. Tradiția asta în familie spune multe de dragostea pentru medicina de urgență și e un lucru important care credem că va continua și în alte familii UPU-SMURD.”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel