Elicopter militar american aterizat în câmp. Niște români i-au întrebat dacă le trebuie gaz / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Elicopter militar american aterizat în câmp. Niște români i-au întrebat dacă le trebuie gaz  / Sursă foto: Captură YouTube
Elicopter militar american aterizat în câmp. Niște români i-au întrebat dacă le trebuie gaz / Sursă foto: Captură YouTube
Un elicopter aterizat pe câmp a atras atenția unor români care se aflau în zonă cu mașina. Aceștia i-au întrebat pe piloții elicopterului dacă au nevoie de gaz ori de benzină.

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 25 mai, în Pecineaga, județul Constanța, un elicopter militar american fiind nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei.

În acest moment nu se știu motivele pentru care elicopterul, model AH-64 Apache, a fost nevoit să aterizeze pe terenul agricol, chiar în apropierea drumului județean care duce în comuna Pecineaga.

Primarul comunei, Stan Niculae, spune că nu au avut loc incidente neplăcute, nu a fost nimeni rănit și niciunul dintre localnici nu a suferit pagube materiale.

Incidentul a fost filmat de cei care treceau pe drumul județean, fiind chiar luat în râs de către unii dintre participanții la trafic, care i-au întrebat pe militarii americani desemnați să păzească aparatul daca nu cumva au rămas fără benzină și au nevoie de combustibil, precizează CTNews. Printre frazele adresate de români, în înregistrare se pot auzi: You need gas? Aveți nevoie de benzină?

Avioane Eurofighter în România

În aprilie, patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, transmite MApN. Detașamentul britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

"Misiunile de poliție aeriană, desfășurate în comun începând din anul 2017 și planificate în anul anterior dislocării detașamentelor, contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele aliate.", se arată în comunicatul MApN.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017 și 2018 (citește mai multe AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Alertă NATO! Amenințare la frontiera cu România. Chirieac: Bombardier strategic, capabil să transporte rachete nucleare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel