Elevii de clasa a VI-a susțin marţi proba de Limbă şi comunicare la Evaluarea Națională 2024
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tzido
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tzido
Elevii de clasa a VI-a vor lua parte marţi proba de Limbă şi comunicare la Evaluarea Naţională, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Miercuri va avea loc proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Conform Ministerului Educaţiei, testele sunt făcute de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie. Au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Testele sunt evaluate de către comisiile constituite în cadrul unităţilor de învăţământ, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează și nu se comunică public. Mai mult, nu se înregistrează în catalogul clasei.

Potrivit ministerului, rapoartele generate la nivelul unităţii de învăţământ pe baza acestor rezultate arată 'argumente statistice de maximă importanţă şi relevanţă' pentru a constitui măsuri de valorificare a rezultatelor înregistrate la respectivele evaluări naţionale, măsuri 'focalizate' pe nivelul unităţii de învăţământ şi pentru beneficiarii serviciilor educaţionale: elevi, părinţi sau tutori, cadre didactice, personal educaţional de sprijin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel