Urmărește emisiunea live
Elevi eliminați din Bacalaureat după ce au fost prinși cu telefoanele asupra lor
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
bacalaureat 2019
bacalaureat 2019
Un elev de la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Velovan" şi unul de la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii "Constantin Brâncuşi" din Craiova au fost eliminaţi, luni, de la proba orală la limba română după ce au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, pentru sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2019, care a început luni, în judeţul Dolj s-au înscris 4.428 candidaţi, din care 3.731 din serie curentă şi 697 de candidaţi din seriile anterioare, iar la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) participă 3.773 de candidaţi.

"Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba", precizează IŞJ Dolj.

Examenul de bacalaureat continuă în zilele de 7, 10 şi 11 iunie cu proba de evaluare a competenţelor digitale, la care în Dolj s-au înscris 3.403 candidaţi, iar în 12-13 iunie, 3.445 candidaţi vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. 

Vezi și: Bacalaureat 2019. Emoții pentru elevi, începe prima probă de evaluare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel