Elevi din Galaţi, retraşi de părinţi de la şcoală. "Le sunt încălcate drepturile la sănătate şi liberă mişcare"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Școli
Școli
Doi elevi din Galaţi, unul în clasa a III-a şi celălalt în clasa a IV-a, au fost retraşi de la şcoală din cauza măsurilor impuse în pandemie.

Părinţii spun că celor mici li se încalcă drepturile la libera mişcare şi la sănătate prin restricţiile impuse de autorităţi. 

„Subsemnaţii…, în calitate de părinţi ai elevilor…., înscrişi în clasa a V-a şi a III-a la Şcoala 25 Galaţi vă solicităm să luaţi act de de retragerea copiilor noştri de la cursurile şcolare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul şcolar 2021-2022. Vă aducem la cunoştinţă că hotărârea de a ne retrage copiii de la şcoală am luat-o având în vedere situaţia actuală din ţara noastră, precum şi faptul că sunt impuse restricţii şi sunt limitate şi încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mişcare.

Noi, în calitate de părinţi, v-am adus la cunoştinţă faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în şcoală, că nu suntem de acord cu limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor noştri şi nu numai. Noi, în calitate de părinţi, apreciem că prin impunerea restricţiilor şi prin limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale atât din punct de vedere psihic, emoţional şi fizic.

Atâta timp cât conducerea şcolii şi nu numai nu au reuşit să găsească cele mai bune soluţii în vederea continuării procesului de învăţare, ne-am văzut nevoiţi să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile şcolare aferente anului şcolar 2020-2021”, se spune în solicitare.

Inspectoratul şcolar ameninţă cu plângere penală 

"Părinții i-au trimis la școală fără mască încă de la începutul anului. Profesorii i-au întrebat pe copii, le-au oferit măști, ei au spus că nu poartă. Mai mult chiar, a avut loc un conflict în curtea școlii în urma căruia unul dintre părinți a fost amendat de polițiști. Dacă nu vor reveni asupra deciziei, vom face o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi vom sesiza şi Protecţia Copilului", a declarat Onuţ Atanasiu, inspector şcolar general la Galaţi, conform Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel