Elevă înjunghiată în cancelarie: Ministerul caută soluţii
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 31 Martie 2018, 16:42
WhatsApp
Conform unor precizări de sâmbătă, pentru Ministerul Educaţiei Naţionale Paza unităţilor de învăţământ a devenit o prioritate.

Paza unităţilor de învăţământ este o prioritate şi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), reprezentanţii acestuia 'analizând şi căutând în mod constant modalităţile prin care, cu sprijinul autorităţilor publice locale, cât mai multe şcoli şi licee din România să beneficieze de servicii de pază şi protecţie', informează un comunicat al MEN transmis sâmbătă Agerpres.

'Având în vedere incidentul extrem de grav care s-a petrecut într-o unitate de învăţământ din judeţul Vaslui (...) dar şi alte cazuri de violenţă în şcoli, Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că tema violenţei în mediul şcolar este un subiect ce preocupă în mod constant autorităţile române, atât la nivel central, cât şi la nivel local', arată sursa citată.

Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au dispus, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr din comuna Oşeşti, acuzat că a intrat înarmat cu un cuţit într-o şcoală din comună, unde a ameninţat o elevă, pe mama acesteia şi pe o profesoară şi a rănit minora cu cuţitul în zona mâinilor.

[citeste si]

Bărbatul în vârstă de 24 de ani a avut în trecut o relaţie cu eleva, cu acordul familiei acesteia, minora locuind chiar o perioadă în casa acestuia. Între timp, părinţii fetei s-au opus relaţiei şi, la recomandarea lucrătorilor sociali, au luat fata înapoi acasă, în ciuda opoziţiei tânărului.

În cursul zilei de joi, 29 martie, bărbatul a mers la şcoală după fată. Potrivit anchetatorilor, el a căutat eleva în incinta unităţii şcolare, dar nu a găsit-o, deoarece aceasta fusese ascunsă în cancelarie de un cadru didactic, a părăsit şcoala, după care a revenit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?