Elev din Bacău, băgat într-o cușcă metalică la școală. Radu Leca: Este strigător la cer - Video cu impact emoțional
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Elev din Bacău, băgat într-o cușcă metalică la școală. Radu Leca: Este strigător la cer / Foto: Pixabay, de Victoria_Watercolor
Elev din Bacău, băgat într-o cușcă metalică la școală. Radu Leca: Este strigător la cer / Foto: Pixabay, de Victoria_Watercolor
Un copil a fost băgat într-o cușcă metalică, la o școală din Bacău.

Imagini dure la o școală din Bacău. Un copil a fost băgat într-o cușcă metalică. Filmarea, în care se vede cum un copil în vârstă de 12 ani este închis într-o cuşcă de către mai mulţi colegi, a fost făcută publică de către tatăl băiatului agresat, care a susținut că de aproape un an nici Poliţia, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au luat măsuri faţă de agresori.

În imaginile dure apărute în spațiul public se vede cum băiatul este închis într-o cuşcă metalică, iar un alt copil îl ironizează: "Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!", spune acesta, în timp ce copilul închis cere să fie scos de acolo. 

Tatăl copilului: Plângea şi striga "Tata, vino şi ajută-mă!"

Incidentul s-ar fi întâmplat data de 9 aprilie 2022, iar imaginile ar fi fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea. Tatăl copilului a afirmat că a decis să facă public cazul deoarece îşi doreşte "ca astfel de fapte să nu se repete".

"Mai este un filmuleţ pe care eu l-am văzut la fostul director, pe care nici fostul director, nici doamna directoare care este acum nu au vrut să îl dea. În filmuleţul respectiv se vede cum copilul băgat în cuşcă plângea şi striga "Tata, vino şi ajută-mă!", "Vă spun lui tata". Şi în jurul cuştii erau mai mulţi copii, dar ăştia patru erau cu beţele, îl băteau şi spuneau "Câine rău". Conducerea şcolii are filmuleţele. Nu au vrut să ni le dea”, a declarat tatăl copilului agresat.

Totuși, deși bărbatul spune că oamenii legii nu au reacționat în acest caz, Poliţia judeţeană Bacău susține că trei adolescenţi cu vârste între 14 şi 16 ani, la data faptelor, sunt cercetaţi pentru lovire şi lipsire de libertate. Tatăl copilului spune sunt patru copii care i-au agresat fiul, nu trei.

Radu Leca: Este strigător la cer

Psihologul Radu Leca a vorbit despre acest caz în direct la Realitatea Plus.

"Bullying-ul în școlile de provincie este cu totul și cu totul diferit față de bullying-ul din orașele mari și din Capitală. Duritatea, ferocitatea cu care sunt tratați minorii, ei între ei cum se tratează, respectiv copiii mai mari, dar tot minori, cum îi tratează pe copiii mai mici cu vârste între 8 și 12 ani este îngenunchetoare, din toate punctele de vedere.

Avem de a face cu un bullying toxic, veninos, îngrozitor și întunecat. Acești copii au nevoie cu toții de consiliere psihologică, inclusiv părinții, iar victima, căci despre ea este vorba astăzi în știre, are nevoie de susținere psiho-emoțională de specialitate pe un termen extins. Gândiți-vă,la umilința la care a fost supus acest copil, modul în care a fost tratat de colegii lui sau băieți mai mari. Faptul că școala a ascuns aceste elemente și că Poliția Locală de acolo nu realizează niciun fel de elemente concrete de anchetă și doar se acoperă de hârtii este strigător la cer", a declarat Radu Leca,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel