Urmărește emisiunea live
Elena Udrea, sexy pe coperta Tabu - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Elena Udrea, ministrul Turismului, este protagonista unui pictorial incendiar în numărul din noiembrie al revistei Tabu.

"În România rămâne de dus până la sfârşit această provocare: să avem o femeie preşedinte sau prim-ministru. Cred că momentan nu e foarte departe, în ciuda unei societăţi încă misogine", spune Elena Udrea.

Udrea "interpreteaza" în pictorial cinci personaje feminine celebre ale istoriei: Cleopatra, Eva Peron, Jackie Kennedy, Margaret Thatcher şi Madonna.

"Mult timp, în lume, dar mai ales în România, s-a crezut că politica este prin excelenţă un joc al bărbaţilor. Că e nevoie să joci după regulile lor, pentru a avea acces la funcţii importante, mai puţin la funcţia cea mai importantă în stat. Au fost însă câteva femei care au reuşit să arate că-şi doresc şi pot ceva mai mult decât posturi de executanţi. Sunt acele femei-iconice care au schimbat felul în care se politica se face în lume. Sunt femeile care au arătat că pot fi mai bune decât un bărbat chiar la jocul pe care ei l-au inventat", scrie Udrea pe blog.

Ea prezintă o listă cu 9 femei care deţin funcţia de preşedinte al ţărilor lor care le include pe "Dilma Rousseff (Brazilia), Laura Chinchilla (Costa Rica), Roza Otunbayeva (Kîrghistan), Dalia Grybauskaite (Lituania), Cristina Kirchner (reconfirmată preşedinte al Argentinei pe 23 noiembrie), Pratibha Patil (India), Ellen Johnson Sirleaf (Liberia), Tarja Halonen (preşedinte al Finlandei din 2000) şi Mary McAleese (Irlanda)". Elena Udrea nu prea este la curent cu politica acestor ţări, de vreme ce Roza Otunbayeva nu mai este de duminică preşedinte al Kîrghistanului, (ea a condus oricum ţara cu titlu interimar, n.r.) după ce premierul kirghiz Almazbek Atambaiev a câştigat alegerile prezidenţiale, iar Irlanda nu mai are de săptămâna trecută o doamnă preşedinte, fiind ales socialistul Michael D Higgins.

"După cum puteţi vedea, sunt ţări dintre cele mai diverse: de la ţări cu probleme de dezvoltare economică destul de grave (precum în Africa), până la ţări europene cu un nivel de trai ridicat. Ceea ce înseamnă că accesul femeii la vârful politicii nu este condiţionat de dezvoltarea economică a ţării, ci doar de priceperea ei", consideră Udrea.

La final, ea anunţă că a vorbit despre toate acestea în revista "Tabu", care conţine şi un pictorial cu ea. "Despre asta şi despre felul în care poţi rămâne femeie chiar creându-ţi o carieră am vorbit într-un interviu pe care l-aş cataloga drept foarte viu, acordat revistei TABU, al cărei nou număr apare mâine. Ca să fac puţin teasing, alături de interviu, veţi găsi şi un mic pictorial cu mine pozând în cinci dintre cele mai puternice personalităţi feminine din istorie. Pentru că tot se întreabă unele tabloide cum aş arăta brunetă, aveţi ocazia să vedeţi mâine în TABU", spune ministrul.

Citeşte şi:

Udrea le răspunde celor care i-au criticat pictorialul: Interviul i-a „înfierbântat” pe misoginii comentatori politicieni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel