Elena Udrea: Fiţi optimişti în ceea ce priveşte noul an
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Elena Udrea
Elena Udrea

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, scrie pe Facebook că salariile vor creşte puţin, iar pensiile vor fi indexate, cu condiţia  unei evoluții pozitive a economiei  şi dă asigurări că România va avea creştere economică şi în 2012, care va aduce mai multă bunăstare pentru fiecare român.

"Măsurile economice luate de Guvern, începând cu cele de reechilibrare bugetară şi continuând cu cele de stimulare a investiţiilor în infrastructură, creează toate şansele ca 2012 să reprezinte un nou an de creştere economică. România nu numai că va trece mai uşor peste tumultul crizei datoriilor suverane ale ţărilor din Zona Euro, dar o va face cu o continuare a avansului economic. Poate ar merita punctat faptul că, în primul val al crizei, doar Polonia a avut creştere economică. Ei bine, sunt convinsă că în faţa celui de-al doilea val al crizei, şi România va avea creştere economică, infirmând astfel toţi profeţii economici care prognozează deja <revenirea recesiunii>", scrie ministrul.

Ea le recomandă din nou românilor să fie încrezători în revenirea economiei. "Mesajul meu către români în 2012 este următorul: fiţi optimişti în ceea ce priveşte noul an şi încrezători că România este pe drumul unei creşteri economice sustenabile, care va genera mai multă bunăstare pentru fiecare dintre dumneavoastră", conchide ministrul Dezvoltării.

"Ca tuturor politicienilor, şi nouă, celor din actualul Guvern, ne-ar plăcea să mărim pensii şi salarii. Preferăm însă să fim responsabili şi să nu cădem în plasa populismului, să nu periclităm echilibrul economic pentru care am muncit atât şi pentru care românii au făcut atâtea sacrificii. Mesajul nostru nu se va schimba: salariile vor creşte puţin, pensiile vor fi indexate, cu condiţia ca evoluţiile economiei să fie bune. Având în vedere ce se întâmplă însă în Europa de Vest, e nevoie de această condiţionalitate. Trebuie înţeles că, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, România ca membră cu drepturi depline, trebuie să-şi asume şi beneficiile rezultate de aici, dar şi minusurile. Iar criza datoriilor suverane, chiar dacă noi nu suntem parte a ei, reprezintă un element care va afecta negativ şi economia naţională. Acesta este motivul pentru care spun că 2012 nu va aduce şi sfârşitul crizei economice internaţionale, cu efecte importante asupra economiei româneşti", mai scrie ministrul Dezvoltării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel