Elena Udrea, din nou audiată în Bulgaria. A ajuns în faţa instanţei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Captură video Realitatea Plus
Foto: Captură video Realitatea Plus
Elena Udrea este din nou audiată în faţa instanţei din Bulgaria. Vineri, audierea a fost amânată pentru că nu a fost găsit translator, iar documentele oficiale nu erau traduse. 

În Bulgaria a ajuns sâmbătă şi Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, conform Antena 3. Avocata acesteia nu a vrut să facă niciun comentariu despre proces. Rămâne de văzut ce decizie vor lua magistraţii bulgari în cazul Elenei Udrea. 

Elena Udrea a fost arestată în vama Kulata joi, 7 aprilie, la doar câteva ore după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. 

Elena Udrea, încătușată în Bulgaria. Bogdan Chirieac: Orice instanță a lumii ar pune-o în libertate

Bogdan Chirieac a fost întrebat în cadrul emisiunii "La Raport de Zi", de la Realitatea Plus despre situația Elenei Udrea.

"Să vedem ce va hotărî instanța din Bulgaria. Nu știu ce poate să judece că nu sunt jurist, dar să știți că orice instanță a lumii, dacă stai să analizezi Constituția României, decizia Curții Constituționale și decizia Înaltei Curți, o pune în libertate pe Elena Udrea. Deci acolo nu ai ce să faci. E strigător la cer ce a hotărât Înalta Curte de Casație și Justiție ieri, oricum ar spune-o, oricum ar face-o, dacă onorabila Curte Constituțională ți-a spus că nu a fost legal constituit completul care a condamnat-o, trebuie să o rejudeci. Sunt curios, vă spun cinstit, fiindcă Bulgaria e după noi în Uniunea Europeană, că noi ocupăm ultimele două locuri, România și Bulgaria. Să vedem dacă până și justiția din Bulgaria este peste justiția din România.", a spus Bogdan Chirieac. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Cine este avocata de top a Elenei Udrea, din Bulgaria. E printre cei mai buni

Avocata Elenei Udrea se numește Albina Aneva-Tomova. Ea a spus astăzi, la ieșirea de la instanță că ”Elena Udrea nu a spus nimic pentru că documentele nu sunt traduse. Nu avem translator din limba bulgară în limba română. Cazul a fost amânat pentru sâmbătă, timp în care vom găsi un translator. Am vorbit cu ea. Ea nu ştie nimic. Atunci când a plecat din România nu exista nicio sentinţă definitivă împotriva ei.”

Avocata este specializată în drept penal, drepturile omului, dreptul penal internațional, drept internațional public, dreptul sporturilor și este considerată unul dintre cei mai buni avocați din Bulgaria. Mamă și deloc străină de politică, avocata Albina Aneva-Tomova este cea care o va reprezenta și sâmbătă, de la ora 14:00, pe Elena Udrea, conform Observator.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel