ELENA UDREA, din COSTA RICA. Declarațiile SERII
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Elena Udrea
Elena Udrea
Elena Udrea face declarații bombă din Costa Rica, la Antena 3. După 11 ani, aceasta a intrat în dialog, în direct, cu Mihai Gâdea. 

Elena Udrea cere să-i fie scoase din dosar probele care vin de la SRI și să fie reluat procesul pe care probelor care rămân. Aceasta susține că nu există nicio dovadă împotriva sa și că sunt și oameni care au declarat că ea nu era la sediu când au venit banii la partid. 

-----

Elena Udrea, declarații la Antena 3: 

- nu am fugit, sunt aici asumat, am fost în fața autoritățile din Costa Rica, am cerut acest statut de protecție, am luat decizia de a pleca când mi-am dat seama că nu am nicio șansă să fiu judecată corect. 

- am analizat posibilitățile pe care le aveam și am concluzionat că este țara în care pot să merg fără să trebuiască să mă ascund. 

- este țara de care am nevoie pentru a evita să fiu executată de sistemul lui Coldea. 

- eu nu-mi doresc să trăiesc în altă parte decât în România, eu vreau să mă întorc acasă, să-mi cresc copilul în România. 

- m-aș întoarce mâine dacă aș ști că-n România aș putea avea parte de un proces corect. 

- eu aș vrea să spun ceva despre relația mea cu sistemul: n-am fost nicio privilegiată a lui Codlea și Kovesi, n-am fost invitată la tăieri de porc, n-am jucat tenis, nu am fost la SPA cu ei. Am participat la discuții din care am aflat lucruri. Am aflat cum dl Coldea susținea judecători pentru a ajunge la ÎCCJ. 

- am aflat cum în cazul dlui Voiculescu s-au implicat pentru a obține o condamnare maximă pentru dl Voiculescu. De la 3 la 10 ani, să dai maximul, 10 ani, arată o răzbunare a sistemului care nu ar trebuie să se implice în justiție.

- cel care a gândit acest sistem a fost Coldea sau dacă nu l-a gândit el, el l-a condus. Unul dintre cei care comunicau cu judecătorii a fost dl general Dumbravă. 

Știa cu 3 zile înainte să fie condamnat Voiculescu

- discuțiile la care am participat a fost despre o judecătoare care va fi adusă pentru a-i da pedeapsa maximă lui Dan Voiculescu. Aflasem înainte cu trei zile că acea judecătoare îi va da o pedeapsă maximă. 

- așa cum foarte mulți cred că eu îmi merit soarta, la fel și eu am crezut că dl Voiculescu merită să fie pedepsit, asta a fost opinia mea atunci, nu influența cu nimic. 

- îmi pare rău că probabil foarte mulți se gândesc că nu spun niște lucruri pentru că vreau să-l protejez pe fostul președinte, niciodată nu l-am auzit pe Traian Băsescu interesându-se de vreun dosar sau cerând informații de vreun dosar, dacă s-ar fi întâmplat lucrul ăsta, cineva ar fi spus. Posibil să i se fi spus. Accept că știa și Traian Băsescu, dar sigur nu a cerut Traian Băsescu așa ceva. Nu s-ar fi poziționat într-o situație care ar fi fost o vulnerabilitate în viitor. 

- sunt într-un birou în care există un router, am încercat să stau undeva unde să există semnal, de aceea sunt cărți în spatele meu, nu vreau să vă arăt că eu citesc în Costa Rica, nici n-am învățat spaniola. 

- Nu am știut de protocoale. Eu cred că ei au avut nevoie să controleze toate instituțiile care s-a demonstrat că i-au ajutat să ocupe toată puterea în România și au creat această poveste care masca scopul adevărat al acestor acțiuni. În spatele poveștilor, se ascundea strategia foarte bine gândită și bine pusă la punct de a prelua total puterea în România. Atât de bună a fost strategia încât a dus până la reușita din 2014 când au reușit să-și impună președintele României. 

- ce cred eu că este foarte grav încă, deși știind de aceste protocoale, în afară de discuții la televizor nu se întâmplă nimic și sunt oameni în pușcării pe probe făcute de SRI. Zilele de libertate nu le mai dă nimeni înapoi. Partea civilă nu s-a rezoltat, mă gândesc la cazul Voiculescu. Ce se întâmplă cu aceste dosare care au probe ilegale și ce se va întâmpla cu acești oameni. E întrebarea la care Guvernul ar trebui să răspundă. 

- nu era vorba de un dosar în care eram inculpat, am fost citat ca martor și surse din DNA mi-au spus că-n ziua în care va începe campania prezidențiale voi fi chemată la DNA cu toată presa pe scări, fix asta întâmplându-se. De ce l-au arestat pe Dorin Cocoș din tot lotul Microsoft? De ce au publicat pozele cu mine și cu Alina Bica înainte cu trei zile? 

- dacă dl Iohannis ar fi fost declarat incompatibil înainte de campanie, aș fi avut șanse să intru în turul doi, cu Victor Ponta. Temerea lor a fost că aș putea să intru în turul doi.  

- au încercat să compromită orice proiect. 

- Traian Băsescu a aflat știrea că i-au arestat fratele din biroul prezidențial. A aflat din biroul președintelui că fratele lui urmează să fie arestat.

- Eu cred că au vrut să-i ia orice pârghie lui Traian Băsescu de a mai face ceva în politică după ce pleacă de la Cotroceni. Ei și-au dorit ca Traian Băsescu să fie un pensionar care să-și crească nepoții. 

- Relația mea cu Alina Bica n-a fost ascunsă, dar, de foarte multe ori, dl Coldea i-a spus Alinei Bica: ”nu este bine că ești apropiată Elenei Udrea, nu este bine că ieșiți la restaurant împreună”. 

- Coldea nu a fost mai puternic ca Traian Băsescu, a fost foarte abil. 

- era evident că lucrează împotriva mea și am mers să le spun la sediul SRI din Băneasa și am avut ocazia să-l văd pe dl Coldea așa cum Ghiță l-a descris: dar nu e adevărat, dar nimeni nu-ți face așa ceva. 

- A fost prins mințind, o dată când a pus sus ascultare pe siguranță națională oameni din anturajul președintelui, când a fost întrebat, a mințit cu atâta siguranță de parcă eu eram cea care aduceam informații false.  

- Eu cred că Băsescu nu l-a destituit pe Coldea pentru că nu mai avea susținerea lui Maior, legea spune cum se numește adjunctul, nu cum se destituie. Eu cred că a înțeles că lucrătura de la Paris a făcut-o Coldea. Dar cred că nu mai putea să facă asta la momentul respectiv, era prea târziu.  

- Sistemul a fost o grupare condusă de Florian Coldea, poate strategia nu-i aparține, dar de pus în practică el a pus-o, a gândit cum să numească oameni în toate instituțiile, pretextul a fost lupta cu corupția, care a prins foarte bine. Alături de dl Coldea a fost doamna Kovesi, prima dintre persoanele care a pus în practică toată operațiunea, dar au mai fost Livia Stanciu, Horia Georgescu - a fost mai apropiat decât mine, dar l-au executat că nu au fost alături de ei în campania prezidențială. Cert e că în România, Florian Coldea a condus operațiunea. Sunt alții care au rămas în acest moment și care încă încearcă să-și păstreze puterea. 

- dl Maior cred că avea propriul plan cu Ponta și Oprea, alături de care să constituie un pol de putere politic.

- singurele corupte a acestei țări suntem eu și Alina Bica. 

- Traian Băsescu a făcut o mare greșeală numindu-i pe acești oameni în funcții repetitiv și s-a văzut că au dobândit atâta putere încât ajunseseră de necontrolat. 

- Dar ce fac cei care pot corecta aceste greșeli. Doar dl Tăriceanu mai văd ce mai face, mai face câte ceva. 

- indiferent ce ar face SRI și un procuror, dacă judecătorii ar fi independenți și nu ar fi parte acestui sistem, am avea garanția unei sentințe corecte, așa cum Victor Ponta și alții au primit achitări. Dacă nu ar exista culoarele, am putea măcar avea șansa unei justiții corecte. Din păcate, nu avem protocolul SRI - ÎCCJ. 

- Ionuț Matei e un judecător foarte aproapiat de Florian Coldea. Sunt și alți judecători în funcții care execută ordinele sistemului. Nu cred că vreun judecător a ajuns în funcții de conducere fără sprijinul SRI pentru că-și numesc în funcție oamenii obedienți lor. Ce facem cu acești judecători, cum îi scoatem din sistem, sigur, ei vor plăti, dar pentru unii va fi prea târziu. 

- Mă aștept ca protocolul ÎCCJ - SRI să fie publicat. 

- Trebuie să găsim o soluție pt oamenii condamnați pe probe ilegale. 

UDREA cere să fie scoase probele de la SRI

- În dosarul acesta nu e nicio probă împotriva mea. În acest dosar, inclusiv la apel, au venit martori și au spus că nu eram în minister în ziua aceea, nu există nicio probă, normal ar trebui să mă aștept la achitare pe fond, legal e ca acest dosar să se întoarcă la instanța de fond, probele ilegale să fie scoase și eu să fiu judecată pe probele reale și eu voi avea încredere să vin în România în fața unei instanțe. 

- Eu nu spun că banii aceia nu au venit, au venit, pot să vă spun și ce alți bani au mai venit, dar trebuie judecați toți cu aceeași măsură, nu puteți s-o judecați doar pe Elena Udrea, care nici măcar nu am candidat. 

- Eu am plâns când l-au luat pe Adrian Năstase, mi s-a părut foarte tragic ce s-a întâmplat. Am spus: o țară care-și arestează în acest fel un fost prim-ministru, înseamnă că are probleme grave. 

- Eu recunosc că am greșit de foarte multe ori. 

- Eu stau pe picior de plecare, nu aștept atât de mult achitarea, cât șansa de a fi judecată corect ca să mă întorc în România. 

- Sunt însărcinată în 15 săptămâni, e categoric fată. Sunt și mi-este bine. Îmi doresc să nasc copilul acasă la mine, nu în străini. 

- Nu mă văd neapărat în fiecare zi cu Alina Bica, dar foarte des, până la urmă suntem doar noi două aici. Sper ca și în cazul ei să aibă parte de o judecată corectă. N-aș minți cu așa ceva, ar fi jenant. Nu am deloc poftă de mâncare, e partea bună. 

- Îmi pare enorm de rău pentru situația în care se află PMP, că a ajuns să fie părăsit pe membrii partidului, că a ajuns să susțină lucrurile pe care le susține, nu e partidul la care am lucrat eu. N-aș spune că m-a trădat Traian Băsescu, aș spune că la un moment dat în viață fiecare își continuă drumul pe cont propriu. I-am spus asta lui Traian Băsescu. 

- La restaurant, i-am spus dlui președinte, fiindcă am sesizat privirea doamnei Kovesi: când va putea, mă va aresta. 

- Iuda putea fi și actualul șef al SRI, putea să fie și Sebastian Ghiță și alții din anturaj care au vorbit. Că și-a permis să amenințe în direct e un semn de slăbiciune. 

- DEZASTRU în România, politicienii care o condus sunt slabi sunt lași. Sunt foarte mulți politicieni de calibru mic, asta s-a dorit, acesta a fost planul sistemului. E un șoc cum se poartă Liviu Dragnea, liderii politici de la PNL, au ajuns niște cârpe cu care șterge sistemul pe jos. Dacă nu sunt în stare, să-și dea demisia. 

- Nu sunt căsătorită, sunt doar logodită, dar când mă întorc în țară, mă căsătoresc cu tatăl copilului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel