Elena Udrea, condamnată. Av. Veronel Rădulescu: O decizie absurdă. Vom face apel! Instanţa recunoaşte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto: Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea
Foto: Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea
Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a făcut primele declarații după condamnarea acesteia.

"Încă nu am vorbit cu doamna Udrea. Vă spuneam anterior şi am susţinut şi în faţa instanţei că acuzaţiile sunt absurde. Acum nu pot să spun altceva decât că această decizie de la această hotărâre judecătorească este una absurdă. Motivarea sumară făcută în şedinţa publică este ieşită din limitele legii. Vom declara apel şi să sperăm că la ÎCCJ lucrurile vor fi puse în ordine şi în lege", a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

"A fost o motivare sumară, orală pentru a încerca totuşi să ne convingă de faptul că hotărârea pe care a dat-o doamna judecător ar avea o justificare. Din punctul meu de vedere, cred că această motivare nu a avut decât rolul de a justifica într-un fel o decizie nedreaptă", a mai spus avocatul Elenei Udrea.

"Suntem în sfera absurdului"

Întrebat dacă în dosarele penale este trimis şi beneficiarul în judecată, Veronel Rădulescu a spus: "Eu cred că toată construcţia poate că are cumva, în mod subiectiv, ca ţintă pe fostul preşedinte al României, dar raportându-ne la faptele şi la persoanele trimise în judecată, din punctul meu de vedere, judecata trebuia să se mărginească la acestea.

Cum explicaţi faptul că instanţa, deşi recunoaşte că în Codul penal 1969, în baza căruia s-au dispus condamnările, textul de lege nu incriminează folosul obţinut pentru altul și, cu toate astea, consideră că România era parte din nişte tratate internaţionale care priveau obligativitatea de a introduce în textul de lege şi acest aspect şi că s-ar fi discutat într-un raport GRECO că ar fi acoperit și acest aspect? Eu cred că suntem în sfera absurdului să condamni pe cineva bazându-te pe un text al unui raport GRECO. Este exagerat".

Vezi și: Elena Udrea a fost CONDAMNATĂ la închisoare

Ioana Băsescu, CONDAMNATĂ la închisoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel