Elena Udrea, nouă amânare la ÎCCJ/ Când află dacă va fi eliberată sau nu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Elena Udrea
Sursa foto: Facebook Elena Udrea
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție ar putea lua o decizie în cazul recursului în casație introdus de Elena Udrea. Luni, Completul de 5 judecători a amânat pronunțarea pentru astâzi.

UPDATE: Decizia a fost amânată pentru 29 iunie. 

---- 

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru miercuri pronunțarea în cazul recursului în casație introdus de Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului cere, prin această cale extraordinară de atac, eliberarea în dosarul „Galea Bute” în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a judecat pe fond, luni, recursul în casație introdus de fostul ministru Elena Udrea, condamnată în dosarul „Gala Bute”, la 6 ani de închisoare.

Elena Udrea a ajuns joi, 16 iunie, în România, la câteva zile după ce autoritățile bulgare au decis extrădarea sa.

Elena Udrea s-a aflat în custoria autorităților bulgare, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

ElenaUdrea, mesaj naintea de decizia ÎCCJ

”Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ÎCCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști!”, a scris Elena Udrea duminică seara.

Vezi și: Udrea: Nu m-am înțeles cu Florian Coldea să mă scape de dosare!

Aceasta a scris pe Facebook două exemple din motivare: ”Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripție despre care vorbește decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul inițial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ți-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecării este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar și ar putea rejudeca un apel și în 6 luni, și în 3 luni. 2) Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu își mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripție de 15 ani, chiar și de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe. Teoria judecătorilor este bună să fie predată celor care vor ca prescripția să nu existe, eventual! Dar nu funcționează în contextul legii existente și nu a fost un argument care să îi oprească pe acești judecători să redeschidă toate celelalte dosare care acum se rejudecă. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind amenințați cu arestarea astăzi, cei trei denunțători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să își retragă denunțurile mincinoase”, a mai scris Udrea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel