Elena Udrea a fugit singură din țară, fără copil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Elena Udrea
Sursa foto: Facebook Elena Udrea
Elena Udrea a fugit din țară, astăzi, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în Dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a fost condamnată, astăzi, la 6 ani de închisoare cu executare, în Dosarul "Gala Bute". Aceasta ar fi părăsit ţara pe la Vama Giurgiu, în jurul orei 11:00. 

Udrea ar fi plecat singură din România, fără fiica sa, potrivit surselor DCNews. Copilul s-ar afla, în aceste momente, în grija tatălui, Adrian Alexandrov.

Elena Udrea, dată în urmărire

"Astăzi (joi - n.r.), în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați. Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea. Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați. Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire”, transmite Poliția Capitalei.

"Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi (joi - n.r.), la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei”, potrivit comunicatului.

Contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea, respinse de ÎCCJ

Amintim că un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul 'Gala Bute', fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare.

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare. A existat şi o opinie separată în complet, în sensul admiterii contestaţiilor depuse de inculpaţi şi DNA. La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare. Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare:

Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) - un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) - 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) - 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme) - doi ani şi şase luni cu suspendare. Pe de altă parte, prin respingerea contestaţiei DNA a fost menţinută decizia de achitare primită de fostul ministru al Economiei Ion Ariton.

Pedepsele din acest dosar fuseseră suspendate în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că nu a fost respectată legea atunci când au fost constituite completurile de 5 judecători de la Instanţa supremă, iar sentinţa definitivă în dosarul 'Gala Bute' a fost dată de un complet nelegal. Practic, prin respingerea contestaţiei în anulare, Instanţa supremă a aplicat o hotărâre a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a stabilit că judecătorii naţionali pot ignora o decizie a Curţii Constituţionale, dacă sunt anulate sentinţele în dosarele de fraude cu fonduri europene.

De asemenea, judecătorii români au confirmat supremaţia dreptului UE asupra dreptului intern, prin neaplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale. 

Vezi și: Tăbăcaru a vorbit cu Udrea la telefon chiar aseară: ”Eleno, ai grijă că malaxorul s-a pornit”. Se temea după lovitura dată lui Băsescu

Udrea, de negăsit, după condamnare. Ciuvică: Am aflat că, de ceva vreme, se organizează în legătură cu Dubai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel